ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

TeamViewer: Επεκτείνει τα σχέδιά της στα Γιάννενα η γερμανική εταιρεία

TeamViewer: Επεκτείνει τα σχέδιά της στα Γιάννενα η γερμανική εταιρεία

Αποφασισμένη να επεκτείνει την δραστηριότητά της στα Γιάννενα εμφανίζεται η TeamViewer, η οποία αναπτύσσει στο hub της εκεί το ομώνυμο λογισμικό για απομακρυσμένο έλεγχο υπολογιστών.

Ο Φίλιπ Ντόιτσερ, αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας, ο οποίος πρόσφατα εξήγησε στο podcast της Outliers της Endeavor με media partner το MoneyReview τους λόγους για τους οποίους επέλεξε την ελληνική πόλη για την δημιουργία  κέντρου R&D, διοργάνωσε χθες μια διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου. Αυτή πραγματοποιήθηκε μέσω του λογισμικού TeamViewer Meeting.  

«Με υπερηφάνεια σας λέω ότι το πρόγραμμα αυτό που χρησιμοποιούμε τώρα αναπτύσσεται κυρίως εδώ, στα Ιωάννινα. Αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία. Φανταστείτε ότι πριν από ένα χρόνο ήμασταν συνολικά μόλις 20 άτομα, από τα οποία ορισμένα εργάζονταν μόλις δύο μήνες. Σήμερα, έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, το οποίο εργάζεται πάνω σε εφαρμογές καινοτομίας της TeamViewer και είναι σε θέση να αναπτύξει προϊόντα, δίνοντας έμφαση στην προστασία και κρυπτογράφηση προσωπικών δεδομένων. Και αυτό διαθέτοντας λιγότερο έμψυχο δυναμικό σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας», ανέφερε.  

Το λογισμικό τηλεδιάσκεψης που αναπτύσσεται στα Ιωάννινα αποτελεί την πρόταση της TeamViewer έναντι αντίστοιχων λύσεων για τις οποίες η ζήτηση έχει εκτοξευθεί λόγω της πανδημίας. Διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας, καθώς επιτρέπει τη σύνδεση των χρηστών χωρίς να απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail). Σύμφωνα με τον κ. Ντόιτσερ τον Απρίλιο και τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 16 φορές η διάρκεια και ο αριθμός των συνδέσεων σε προγράμματα τηλεδιάσκεψης. Υπό τις συνθήκες αυτές στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη λογισμικών που να καθιστούν εφικτή τη διασύνδεση 1.000 ή 2.000 ατόμων, καθώς η ζήτηση, ως επί το πλείστον από εταιρείες, για τέτοιου είδους εφαρμογές αυξάνεται.  

Σήμερα, το κέντρο έρευνας των Ιωαννίνων απασχολεί περίπου 40 μηχανικούς Πληροφορικής, ενώ όπως είχε επισημάνει ο κ. Ντόιτσερ και στο Outliers στόχος είναι  το προσωπικό να φτάσει τους 200 μηχανικούς. Ανάμεσα στους εργαζομένους που απασχολούνται στο κέντρο έρευνας των Ιωαννίνων υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων που βρίσκονταν για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, εν προκειμένω στη Σουηδία και στην Τσεχία, και αποφάσισαν να επαναπατριστούν. Οπως και μηχανικός Πληροφορικής που, έχοντας καταγωγή από τα Γιάννενα, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να γίνει… εσωτερικός μετανάστης.  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News