Business & Finance Παρασκευή 29/01/2021, 10:07
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκτός χρηματιστηρίου οδηγείται η Forthnet – Ξεκινάει η δημόσια πρόταση

Στα 0,3 ευρώ ανά μετοχή το αντίτιμο

Εκτός χρηματιστηρίου οδηγείται η Forthnet – Ξεκινάει η δημόσια πρόταση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την έναρξη της δημόσιας πρότασης της Newco United Group προς όλους τους κατόχους κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου, μετοχών της Forthnet. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών οδηγείται έτσι εκτός χρηματιστηρίου. 

Το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι 30 λεπτά του ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά. Υπερβαίνει τη μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής κατά τους τελευταίους έξι μήνες κατά 0,197% και κατά 66,67% την ανώτατη τιμή στην οποία η Newco United Group απέκτησε μετοχές κατά τους 12 μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας δημιουργίας υποχρέωσης για την υποβολή δημόσιας πρότασης. 

Ειδικότερα για το αντάλλαγμα ισχύουν τα εξής: 

1. Η μέση χρηματιστηριακή τιμή της Μετοχής σταθμισμένη με τον όγκο συναλλαγών (MXTM) κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης ανέρχεται σε €0,29941.

2. Η ανώτατη τιμή στην οποία ο Προτείνων απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης ισούται με την τιμή των €0,18, ενώ κανένα από τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα δεν απέκτησε Μετοχές κατά την προαναφερόμενη περίοδο.

3. Ο Προτείνων όρισε την εταιρεία με την επωνυμία «Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.», ως ανεξάρτητο αποτιμητή (στο εξής ο «Αποτιμητής») για τη διενέργεια αποτίμησης και σύνταξης σχετικής έκθεσης αποτίμησης για τις κινητές αξίες που αποτελούν αντικείμενο της Δημόσιας Πρότασης (στο εξής η «Έκθεση Αποτίμησης»), δεδομένου ότι, συνέτρεξε η προϋπόθεση του άρθρου 9 παράγραφος 6 περίπτωση (β) δεύτερο εδάφιο του Νόμου, καθώς κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης, οι πραγματοποιηθείσες συναλλαγές επί των Μετοχών στο Χ.Α. δεν υπερέβησαν το 10% του συνόλου των Μετοχών, και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 0,461% του συνόλου αυτών. Η τιμή που προέκυψε από 3 την παραπάνω αποτίμηση ανέρχεται σε €0,157 ανά Μετοχή και η σχετική Έκθεση Αποτίμησης δημοσιεύτηκε σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 του Νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με την οποία η Forthnet πέρασε στον έλεγχο της United Group έκλεισε και τυπικά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank) οι οποίες από κοινού κατείχαν μέχρι πρότινος το 36% των μετοχών της Forthnet είχαν μεταβιβάσει το μεριδιό τους στην  United Group, η οποία κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 45 εκατ. ευρώ.

Μπορείτε να δείτε το δελτίο για την έναρξη της περιόδου αποδοχής της δημόσιας πρότασης στα σχετικά αρχεία. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News