Business & Finance Πέμπτη 28/01/2021, 21:44
ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Για κλείσιμο 10.000 καταστημάτων λιανικής προειδοποιεί για εφέτος στις ΗΠΑ η Coresight Research

Για κλείσιμο 10.000 καταστημάτων λιανικής προειδοποιεί για εφέτος στις ΗΠΑ η Coresight Research

Προειδοποίηση για κλείσιμο περίπου 10.000 καταστημάτων λιανικής στις ΗΠΑ στη διάρκεια του 2021 απηύθυνε η εταιρεία ερευνών και συμβούλων σε θέματα λιανεμπορίου Coresight Research, αριθμός που, εάν τελικά επαληθευτεί, θα καταρρίψει νέο ιστορικό υψηλό, καθώς η πανδημία συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στον κλάδο. 

Ο αριθμός των 10.000 εκπροσωπεί μία αύξηση 14% από τα επίπεδα του 2020, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία προβλέπει επίσης ότι οι όμιλοι λιανικής θα ανακοινώσουν το άνοιγμα 4.000 νέων καταστημάτων στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Πέρυσι, στο απόγειο της πανδημίας, η Coresight είχε προβλέψει ότι πέρυσι θα έκλεισαν περί τα 25.000 καταστήματα στην αμερικανική αγορά λιανεμπορίου. Τελικά όμως έκλεισαν μόλις 8.741 σε συνδυασμό με τα 3.304 καταστήματα που άνοιξαν. Ο λόγος που υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις προβλέψεις και στα τελικά νούμερα είναι ότι πολλοί όμιλοι λιανεμπορίου κατάφεραν να κερδίσουν χρόνο εξασφαλίζοντας μείωση των ενοικίων τους και κερδοφόρες συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες.

«Ο εμβολιασμός το 2021 θα συμβάλει στη σταδιακή ανάκαμψη των πωλήσεων. Ωστόσο, το πρόγραμμα του εμβολιασμού θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να φθάσει σε μία ευρεία βάση καταναλωτών. Ορισμένες επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να περιμένουν για πολύ ακόμη, ειδικά αυτές που δεν σημείωσαν βελτίωση στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να ξοδεύουν μέσω Διαδικτύου και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο αναμένεται για εφέτος τόσο μεγάλος αριθμός καταστημάτων που θα κλείσουν», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.  

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News