Business & Finance Πέμπτη 21/01/2021, 21:20
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ

Lufthansa: Παρά τη βελτίωση, χάνει 1 εκατ.ευρώ κάθε δύο ώρες

Lufthansa: Παρά τη βελτίωση, χάνει 1 εκατ.ευρώ κάθε δύο ώρες

Παρότι χάνει 1 εκατ.ευρώ κάθε δύο ώρες, όπως ανακοίνωσε η Lufthansa, ο γερμανικός αερομεταφορέας επεσήμανε ότι πρόκειται για βελτιωμένη επίδοση σε σχέση με πέρυσι. 

Ο διευθύνων σύμβουλος, Κάρστεν Σποχρ, σε διακτυακή του συνέντευξη, ανέφερε ότι η Lufthansa, η οποία κάποιο διάστημα πέρυσι είχε φθάσει να έχει διπλάσιες απώλειες από τις σημερινές, κατάφερε να μειώσει το κόστος και να περιορίσει τις πτήσεις στα δρομολόγια που της αποφέρουν κέρδη, χάρη στην άυξηση του κόστους εμπορευματικών μεταφορών.

Ο αερομεταφοράς έλαβε πέρυσι κρατικό πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ.ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση η οποία εξασφάλισε μερίδιο 20%. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τα 3 δισ.ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναμένει ισχυρή ανάκαμψη του κλάδου ταξιδίων από το καλοκαίρι. 

Περικοπές θέσεων εργασίας από KLM

Οι πιέσεις που εξακολουθεί να δέχεται ο αεροπορικός κλάδος της Ευρώπης έγιναν αισθητές για μία ακόμη φορά και στην ανακοίνωση της KLM για περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας εντός του 2021, πέραν των 5.000 περικοπών που έγιναν το 2020. Επίσης, ο αερομεταφορέας «δηλώνει» αντίθετος στην απαίτηση της ολλανδικής κυβέρνησης όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Ολλανδία να έχουν υποβληθεί σε τεστ ταχείας διάγνωσης για Covid-19 τέσσερις ώρες πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News