ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενίσχυσε τη θέση του στην Λάμψα ο Αθ. Λασκαρίδης

Ενίσχυσε τη θέση του στην Λάμψα ο Αθ. Λασκαρίδης

Συναλλαγές μέσω των οποίων ενισχύθηκε η συμμετοχή της ευρύτερης οικογένειας του κ. Αθανασίου Λασκαρίδη στην εισηγμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση Λάμψα, που ελέγχει τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία, King George, Αthens Capital καθώς και μονάδες στη Ρόδο και στο Βελιγράδι, ανακοινώθηκαν αργά χθες το απόγευμα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο αδερφός του κ. Αθανασίου Λασκαρίδη, Παναγιώτης και η οικογένεια του εξακολουθεί να συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό στην επιχείρηση.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι «μεταβολές στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας μας αποτελούν απλώς εσωτερικές ανακατανομές των οικογενειών Λασκαρίδη, με ουσιαστική ενίσχυση της συμμετοχής της ευρύτερης οικογένειας του κ. Αθανασίου Λασκαρίδη και δεν μεταβάλλουν αλλά ενισχύουν το δεσμό τους με την εταιρεία, ενώ αποτελούν εγγύηση για τη συνέχισή του και στις επόμενες γενιές».

Υπενθυμίζεται πως στο μετοχικό κεφάλαιο της Λάμψα, εκτός από τους αδελφούς Λασκαρίδης και τις οικογένειές τους που ελέγχουν κοντά στο 60%, συμμετέχουν ακόμα, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Βασίλης Θεοχαράκης με 10,2% και η JP Morgan Private Bank με 5,6%.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News