Business & Finance Παρασκευή 23/10/2020, 13:27
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο του κόσμου

Αυτό είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο του κόσμου

Ο τίτλος του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής του κόσμου ανήκει από αυτή την εβδομάδα σε μία μάλλον άγνωστη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η SSC North America ανακοίνωσε ότι το υπεραυτοκίνητό της, Tuatara, πέτυχε μέση ταχύτητα 316,11 μιλίων την ώρα (αντιστοιχεί σε 508 χιλιόμετρα την ώρα), κατά τη διάρκεια δύο δοκιμών που σημείωσαν ρεκόρ, έξω από το Λας Βέγκας. 

Το αυτοκίνητο, που δοκιμάστηκε το περασμένο Σάββατο σε αυτοκινητόδρομο της Νεβάδα, έσπασε επίσης το ρεκόρ για την υψηλότερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί ποτέ σε δημόσιο δρόμο, στα 331,15 μίλια την ώρα (532 χιλιόμετρα την ώρα). 

Με αεροδυναμικό σχεδιασμό εμπνευσμένο από τα πολεμικά αεροσκάφη και 1.750 άλογα, το Tuatara είναι το αποτέλεσμα δέκα χρόνων έρευνας και ανάπτυξης. Είναι το δεύτερο αυτοκίνητο της SSC που κερδίζει το τίτλο του γρηγορότερου στον κόσμο. 

Πριν από ένα χρόνο, η Bugatti είχε σπάσει το ρεκόρ του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής, όταν μία «πειραγμένη» Bugatti Chiron πέτυχε μέση ταχύτητα 304,8 μιλίων/ώρα (490 χιλιομέτρων/ώρα) κατά τη διάρκεια δύο δοκιμών σε γερμανική πίστα αγώνων. Σημειώνεται, πάντως, ότι αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για να σπάσουν ρεκόρ (και όχι για να βγουν σε κανονική παραγωγή), έχουν ξεπεράσει και τα 700 μίλια/ώρα (1.126 χιλιόμετρα/ώρα). 

Η SSC, που ιδρύθηκε το 1998 στο Ρίτσλαντ της Ουάσιγκτον, ισχυρίζεται πως είναι «η πρώτη εταιρεία υπεραυτοκινήτων της Αμερικής».  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, θα κατασκευάσει 100 Tuatara. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News