Business & Finance Πέμπτη 22/10/2020, 14:13
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Airbnb: Ενώνει δυνάμεις με τον «μάγο» του iPhone, Τζόνι Άιβ

Airbnb: Ενώνει δυνάμεις με τον «μάγο» του iPhone, Τζόνι Άιβ

Συνεργασία με τον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Τζόνι Άιβ, ξεκινά η Airbnb. Ο Άιβ, ο άνθρωπος που ευθύνεται για την εικόνα ενός εκ των πιο επιτυχημένων καταναλωτικών προϊόντων όλων των εποχών, του iPhone, «θα σχεδιάσει την επόμενη γενιά των προϊόντων και των υπηρεσιών της Airbnb», ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπράιαν Τσέσκι.

Ο Τζόνι Άιβ ήταν ο επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας της Apple από το 1996 έως και πέρυσι, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει και να ιδρύσει τη δική του εταιρεία, LoveFrom. Ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τη σφραγίδα του τόσο στο πρώτο iPhone που κυκλοφόρησε το 2007 όσο και στο iMac το 1998 και το Apple Watch το 2014.

Στην Apple ήταν γνωστός ως ο «πνευματικός συνέταιρος» του θρυλικού Στιβ Τζομπς, ενώ συνέβαλε στο σχεδιασμό των εντυπωσιακών νέων κεντρικών γραφείων της εταιρείας, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Αυτός ο «μάγος» του ντιζάιν έχει σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, φωτογραφικές μηχανές, ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι που πουλήθηκε για περισσότερα από 250.000 δολάρια, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και είδη μπάνιου.

Αρχικά, η Airbnb δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την πανδημία και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, με αποτέλεσμα η αποτίμησή της να σημειώσει βουτιά 40%. Ο Τσέσκι αναγκάστηκε να απολύσει 1.900 άτομα ή περίπου το 25% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Όμως οι αναλυτές θεωρούν ότι οι προοπτικές ανάκαμψής της μετά την πανδημία είναι καλές, με αποτέλεσμα η Airbnb να προχωρά με τα σχέδιά της για εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News