Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 21:22
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σάντεμπεργκ: Το Facebook εμμένει σταθερά στη θέση του για τον Τραμπ

Σάντεμπεργκ: Το Facebook εμμένει σταθερά στη θέση του για τον Τραμπ

Τη διαβεβαίωση ότι το Facebook «δεν σχεδιάζει» να άρει την απαγόρευση στους λογαριασμούς του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έδωσε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύπωσης μέσω της γενικής διευθύντριας Σέριλ Σάντμπεργκ. Μιλώντας σε συνέδριο του Reuters, είπε ότι ο Τραμπ όπως και οιοσδήποτε άλλος, μπορεί να προσβάλει την απόφαση αυτή. 

Η ίδια δήλωσε «ευχαριστημένη» που το Facebook προέβη σε αυτό το μέτρο, λέγοντας ότι «ακόμη και ένας πρόεδρος δεν είναι υπεράνω των πολιτικών που ακολουθούμε». Οι πολιτικές, όπως είπε, εφαρμόζονται σε όλους, συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων ηγετών του πλανήτη. «Αυτή τη στιγμή, ο κινδυνος για τη δημοκρατία είναι μεγάλος, συνεπώς το Facebook προέβη στην απόφαση να κλείσει οριστικά το λογαριασμό του Τραμπ», τόνισε. Εξέφρασε δε, την ελπίδα ότι ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα φέρει «μία καινούργια ημέρα» για την Αμερική. 

Αναφορικά με τις πιέσεις από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές που δέχονται οι τεχνολογικές, η Σάντμπεργκ είπε ότι είναι «απόλυτα πραγματικές». Θεωρεί, όπως και η Microsoft, ότι οι ρυθμιστικές πιέσεις αποτελούν ένα μεγάλο εμπόδιο και ίσως έναν από τους λόγους που οι εταιρείες θα χάσουν την επόμενη φάση της τεχνολογικής εξέλιξης. 

Πηγή: Reuters

 

   
    
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News