Business & Finance Κυριακή 10/01/2021, 17:40
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Προ των πυλών» η συμφωνία Apple – Hyundai

«Προ των πυλών» η συμφωνία Apple – Hyundai

Η Hyundai και η Apple σκοπεύουν να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο μέλλον έως το Μάρτιο έτσι ώστε να αρχίσει η κατασκευή αυτοκινήτων το 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την εφημερίδα Korea IT News.

Την Παρασκευή η Hyundai είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Apple για συνεργασία και την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυτόνομης οδήγησης το 2027. Ωστόσο, καμία από τις δύο πλευρές δεν σχολίασε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η Hyundai και η Apple συνεργάζονται ήδη στο CarPlay, το λογισμικό της Apple για τη σύνδεση iPhone στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Από την άλλη, αρκετοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Apple μπορεί να ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική πλατφόρμα και τις εγκαταστάσεις της Hyundai προκειμένου να μειώσει το κόστος ανάπτυξης και κατασκευής οχημάτων.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μία συνεργασία της Apple με τη Hyundai προκαλεί μεγάλη αίσθηση και θα μπορούσε να αποβεί ιδιαίτερα σημαντική. Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple έχει προσεγγίσει αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BMW. Η Huyndai ωστόσο θεωρείται από τις πιο ανοικτές σε συνεργασίες αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμη και με εταιρείες τεχνολογίας, σύμφωνα με αναλυτές. Αυτός ο μεγάλος αριθμός συνεργασιών καθιστά τη Hyundai ιδιαίτερα ελκυστικό εταίρο για την Apple, σύμφωνα με αναλυτές. 

Ηδη, η Hyundai, που ελέγχει και την Kia, συνεργάζεται με την κινεζική Baidu και με την αμερικανική κατασκευάστρια επεξεργαστών Nvidia σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Επίσης, έχει αναπτύξει συνεργασία με τη νεοσύστατη κροατική αυτοκινητοβιομηχανία Rimac για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους ανταγωνιστές της Uber, Grab και Ola για υπηρεσίες οδήγησης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News