ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Mandarin Oriental το ένα από τα δύο ξενοδοχεία της ΤΕΜΕΣ

Ελληνικό: Mandarin Oriental το ένα από τα δύο ξενοδοχεία της ΤΕΜΕΣ

Την περαιτέρω επέκτασή της στη ραγδαία αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά πολυτελούς τουρισμού αποφάσισε η Mandarin Oriental Hotel Group. Μετά την έναρξη λειτουργίας του Mandarin Oriental, Costa Navarino αργότερα φέτος, συμφώνησε με την ΤΕΜΕΣ να αναλάβει τη διαχείριση και του ενός από τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία που θα αναπτύξει η εταιρεία του ομίλου Κωνσταντακόπουλου στο Ελληνικό σε κοινοπραξία με την Lamda Development.

Το νέο συγκρότημα στο Ελληνικό προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2027 και να είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία στην Ευρώπη.

Σε παραθαλάσσια έκταση 80 στρεμμάτων θα αναπτυχθεί το νέο Mandarin Oriental Athens, το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα αποτελείται από ξενοδοχείο 5 αστέρων με 123 δωμάτια, μεγάλους υπαίθριους χώρους και διακεκριμένα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας δίπλα στη θάλασσα, πολυτελές Beach Club και Health Club με εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστικής και ομορφιάς. 
Παράλληλα στην περίμετρο του ξενοδοχείου θα αναπτυχθεί και οικιστικό συγκρότημα 17 επώνυμων πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων (branded residences) με θέα προς τη θάλασσα. Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην παράκτια οικιστική ζώνη υπερπολυτελών κατοικιών (The Cove Villas και The Cove Residences).

Ήδη η εταιρεία BELTRiviera, που ελέγχεται κατά 70% από την ΤΕΜΕΣ συμφερόντων ομίλου Κωνσταντακόπουλου και 30% από την Ελληνικό της Lamda, προχώρησε νωρίτερα φέτος στην απόκτηση των 80 στρεμμάτων όπου και θα αναπτυχθεί το ξενοδοχείο. Πρόκειται για την εξαγορά ποσοστού 100% του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας επί ακινήτου έκτασης 80.011 τ.μ. στη Ζώνη Ανάπτυξης «ΠΜ-Α2» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού–Αγίου Κοσμά.

Το συνολικό τίμημα για την αγορά της γης επί της οποίας θα αναπτυχθεί το ξενοδοχείο και οι κατοικίες, ανέρχεται σε περίπου 38,3 εκατομμύρια και περιλαμβάνει την αξία κτήσης του ακινήτου (περίπου 22,3 εκατ.) αλλά και την συμμετοχή της Jardine Matheson στο αναλογούν κόστος υποδομών Μητροπολιτικού Πόλου ποσού περίπου 16 εκατ., και καταβάλλεται σε δόσεις. Η πρώτη δόση ποσού περίπου 12,8 εκατ, πλέον φόρων, καταβλήθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας στις αρχές Μαρτίου. Η εταιρεία BELTRiviera.

Υπενθυμίζεται πως η κοινοπραξία ΤΕΜΕΣ- Lamda ανάπτυξη άλλο ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο στην παραλιακή ζώνη του Ελληνικού, σε άλλη έκταση 120 στρεμμάτων, την οποία επίσης απέκτησε προ διμήνου. Το σύνολο της επένδυσης για τα δύο ξενοδοχεία αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια.

Το Mandarin Oriental Hotel Group έχει στην ιδιοκτησία του και διαχειρίζεται μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία, θέρετρα και residences του κόσμου. Ξεκινώντας τη δραστηριότητά του από την Ασία στα μέσα του 19ου αιώνα έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο brand, κάτω από την ομπρέλα του οποίου λειτουργούν 36 ξενοδοχεία και 8 residences σε 24 χώρες. Τα δυο τρίτα εκ των ξενοδοχείων αυτών ανήκουν πλήρως ή εν μέρει στην Mandarin Oriental Hotel Group. Η Mandarin Oriental διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό ξενοδοχείων και residences υπό ανάπτυξη και είναι μέλος του Jardine Matheson Group, ομίλου με συμμετοχές σε πολλούς κλάδους, συμφερόντων της σκωτσέζικης οικογενείας Keswick η οποία έλκει τις ρίζες της στην Άπω Ανατολή πίσω στο 1855. Ο κύκλος εργασιών της Jardine Matheson ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News