Business & Finance Δευτέρα 22/05/2023, 09:33
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Στα 1,70 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Deutsche Bank – Buy

Alpha Bank: Στα 1,70 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Deutsche Bank – Buy

Στα 1,70 ευρώ, από τα 1,60 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή στόχο για την Alpha Bank η Deutsche Bank, επιβεβαιώνοντας τη σύσταση αγοράς που έχει εκδώσει για τον τίτλο.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του γερμανικού επενδυτικού οίκου, το story της τράπεζας είναι άθικτο και πλέον περιμένουν το Investor Day.

Η Alpha Bank διατήρησε αμετάβλητους τους στόχους της για το έτος για την ώρα, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, αλλά άφησε ανοικτή την πόρτα για αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της 7ης Ιουνίου.

Ο οίκος δηλώνει αισιόδοξος κυρίως για τα έσοδα από τόκους, αν και πιστεύει ότι τα νούμερα του πρώτου τριμήνου ενδέχεται να ήταν η κορυφή, καθώς η συρρίκνωση των spreads και τα beta των καταθέσεων παραμένουν οι βασικοί δυσμενείς παράγοντες.

Στο μέτωπο του κόστους, η τράπεζα αναμένεται να ωφεληθεί από το συνεχιζόμενο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, το οποίο βοηθά να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις του πληθωρισμού, ενώ οι προβλέψεις προβλέπονται βελτιωμένες σε σχέση με το ήδη συντηρητικό guidance, καθώς τα NPEs συνεχίζουν σε καθοδική τροχιά.

Κ. Σαμ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News