Business & Finance Παρασκευή 19/05/2023, 16:53
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΥΠΑΝ: Πρόσκληση για τον δεύτερο κύκλο έκτακτης επιχορήγησης σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας

ΥΠΑΝ: Πρόσκληση για τον δεύτερο κύκλο έκτακτης επιχορήγησης σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας

Δημοσιεύτηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, η πρόσκληση για την 2η δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «2ος κύκλος: Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν», προϋπολογισμού 8 εκατ. Ευρώ, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Έως και την τελευταία μέρα της θητείας μας εργαζόμαστε για το καλό των συμπολιτών μας. Ένα ακόμα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έρχεται να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε έναν ειδικό κλάδο που πλήττεται ιδιαίτερα από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και που συντηρεί την οικονομία δύο ολόκληρων πόλεων της χώρας. Είμαστε στο πλάι τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε όσο χρειάζεται για να σταθούν οι επιχειρήσεις αυτές στα πόδια τους». 

Η δράση αφορά σε ενίσχυση – μέσω έκτακτης επιχορήγησης – προς τις επιχειρήσεις του κλάδου γούνας και συναφών ειδών. Η επιχορήγηση, θα καλύψει με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης, μελλοντικές λειτουργικές δαπάνες και αγορές πρώτων υλών προκειμένου να εξασφαλιστεί μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την συνέχιση των οικονομικών δραστηριοτήτων και της λειτουργίας των επιχειρήσεων, στηρίζοντας εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας. Το ελάχιστο ποσό της επιχορήγησης για κάθε δυνητικό δικαιούχο ανέρχεται σε 4.000 € και το μέγιστο σε 60.000 €.

Η δράση έρχεται σε συνέχεια του 1ου έργου του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τίτλο «Επιχορήγηση επιχειρήσεων του κλάδου των γούνινων ειδών που είχαν πληγεί από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και τις διεθνείς κυρώσεις προς τη Ρωσία» μέσω του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ), μέσω του οποίου ενισχύθηκαν 70 επιχειρήσεις με το ποσό των 3,2 εκατ. Ευρώ.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News