Business & Finance Τετάρτη 17/05/2023, 08:35
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Finance: Η νέα εταιρεία της Lamda Development για το Ελληνικό 

Lamda Finance: Η νέα εταιρεία της Lamda Development για το Ελληνικό 

Στην σύσταση ενός ενδοομιλικού σχήματος χρηματοδότησης θυγατρικών με στόχο την διαχείριση των αναγκών των διάφορων αναπτύξεων στο Ελληνικό, προχώρησε η Lamda Development. Πρόκειται για την Lamda Finance, η οποία θα διαχειρίζεται όλες τις κεφαλαιακές ροές αλλά και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων στο ακίνητο του πρώην Αεροδρομίου.

Στους σκοπούς της εταιρείας όπως καταγράφονται στο καταστατικό της, περιλαμβάνεται η παροχή υπηρεσιών χορήγησης πιστώσεων μεταξύ επιχειρήσεων (χωρίς να αποτελεί νομισματικό ίδρυμα), η απόκτηση, διαχείριση και διάθεση μετοχών και εν γένει μετοχικών δικαιωμάτων ή εταιρικών μεριδίων εταιρειών ή αμοιβαίων κεφαλαίων οποιασδήποτε μορφής και οποιουδήποτε τομέα οικονομικής δραστηριότητας (παροχή υπηρεσιών διαχείρισης χαρτοφυλακίου) και η παροχή δραστηριοτήτων διαχείρισης κεφαλαίου. 

Για την επίτευξη του σκοπού της, η εταιρεία μπορεί να συνιστά με άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα κάθε τύπο εταιρείας ή κοινοπραξίας, που επιδιώκει τον ίδιο ή συναφείς σκοπούς. Επίσης, μπορεί να ανεγείρει ιδιόκτητες ακίνητες εγκαταστάσεις, να προβαίνει στον εν γένει εξοπλισμό τους και να αγοράζει, μισθώνει ή εκμισθώνει ακίνητα, αυτοκίνητα καθώς και λοιπά μέσα και να αναπτύσσει οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, που έχει σχέση με τους παραπάνω σκοπούς.

Σημειώνεται πως το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Finance είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχει καταβληθεί ήδη το 20% και το υπόλοιπο πρόκειται να κατατεθεί σταδιακά σε περίοδο 5ετίας. Το διοικητικό της συμβούλιο της απαρτίζεται από τα στελέχη της Lamda Development δηλαδή τους Οδυσσέα Αθανασίου, πρόεδρο, Ιωάννη Γιαννακόπουλο, αντιπρόεδρο, Κωνσταντίνα Καρατοπούζη, μέλος, Χαράλαμπο Γκορίτσα, διευθύνοντα σύμβουλο και Θεόδωρο Γαβριηλίδη, μέλος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Lamda: Συμφωνία για εξαγορά των τεσσάρων Boeing εντός του Ελληνικού

Lamda Development: Σε Bouygues – Intrakat η κατασκευή του Riviera Tower στο Ελληνικό

Lamda Development: Νέο ιστορικό ρεκόρ στην αξία χαρτοφυλακίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News