Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 12:01
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. η πώληση της ΑΚΤΩΡ στην Intrakat 

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. η πώληση της ΑΚΤΩΡ στην Intrakat 

Το πράσινο φως για την πώληση της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ στην Intrakat άναψε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο. 

Στην ΕΓΣ συμμετείχαν συνολικά 64 μέτοχοι με δικαιώματα ψήφου σε ποσοστό περίπου 87,57% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ. Υπέρ της συμφωνίας με την Intrakat ψήφισε σχεδόν το 100% των παριστάμενων μετόχων. 

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει την πώληση του κατασκευαστικού βραχίονα της Ελλάκτωρ στην Intrakat έναντι συνολικού αντιτίμου 214 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 100 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από την Intrakat με την ολοκλήρωση της συναλλαγής. 

Τα υπόλοιπα 114 εκατ. ευρώ αφορούν την αποπληρωμή μέρους του ενδοομιλικού δανεισμού της ΑΚΤΩΡ που θα γίνει σταδιακά σε διάστημα έως 24 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Όπως είχε διευκρινίσει ο Αντιπρόεδρος και CEO της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου θα προέλθουν από χρηματικές ροές της ΑΚΤΩΡ. Για αυτό τον λόγο, πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, θα υπογραφεί και σύμβασης ενεχύρου του 50% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ προς την Ελλάκτωρ. 

Μετά από την έγκριση της ΕΓΣ της Ελλάκτωρ, αυτό που απομένει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία είναι να ανάψει το πράσινο φως και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μέχρι τότε οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα και ανεξάρτητα η μία από την άλλη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Η επόμενη ημέρα της Ελλάκτωρ μετά την πώληση της Άκτωρ

Αλ. Εξάρχου (Intrakat): Γιατί εξαγοράσαμε την Άκτωρ – Η επόμενη ημέρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News