Business & Finance Παρασκευή 31/03/2023, 22:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Siemens: Λογιστικό κέρδος 1,6 δισ. ευρώ από επενδύσεις σε ενέργεια

Siemens: Λογιστικό κέρδος 1,6 δισ. ευρώ από επενδύσεις σε ενέργεια

Η Siemens AG δήλωσε ότι θα επιστρέψει μέρος της απομείωσης που πήρε για τη συμμετοχή της στη Siemens Energy AG, οδηγώντας σε ενίσχυση των εσόδων μετά από φόρους ύψους 1,59 δισ. ευρώ (1,73 δισ. δολάρια) στο τέλος του δεύτερου οικονομικού τριμήνου.

Η τιμή κλεισίματος της μετοχής της Siemens Energy στις 31 Μαρτίου είναι σημαντικά υψηλότερη -περίπου 45%- από την τιμή στις 30 Ιουνίου του περασμένου έτους, όταν η Siemens ανακοίνωσε την απομείωση, ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Μόναχο την Παρασκευή.

Η Siemens είχε αρχικά προβεί σε μείωση της αξίας της συμμετοχής της στη Siemens Energy κατά 2,8 δισ. ευρώ για να καλύψει τη μείωση της αξίας της συμμετοχής της μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις για τα αποτελέσματα της κατασκευάστριας εταιρείας τουρμπινών. Η Siemens κατέχει περίπου το ένα τρίτο της εταιρείας.

Το αποτέλεσμα των εσόδων από την επιστροφή της απομείωσης δεν αποτελεί μέρος των προοπτικών για το τρέχον οικονομικό έτος, σύμφωνα με τη Siemens. Τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να δημοσιευθούν στις 17 Μαΐου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News