Business & Finance Πέμπτη 30/03/2023, 18:48
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CPI: Στα 8,82 εκατ. ευρώ τα έσοδα εξαμήνου

CPI: Στα 8,82 εκατ. ευρώ τα έσοδα εξαμήνου

Στα 8,82 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα εξαμήνου για τη CPI, έναντι 9,08 εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με την συμμετοχή των υπηρεσιών στα έσοδα να αυξάνεται στο 24% από το 21% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η εταιρεία παρουσιάζει σταθερή λειτουργική κερδοφορία EBITDA με το ποσοστό επί των εσόδων να διατηρείται στο 5,8%, ενώ στα καθαρά κέρδη σημειώνει πτώση κατά 16 χιλ. ευρώ με αυτά να διαμορφώνονται στα 107 χιλ. ευρώ έναντι 123 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό 6μηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPI Άρης Παπαθάνος, ανέφερε: «Το πρώτο 6μηνο τα αποτελέσματά μας ήταν αντίστοιχα με τα περυσινά. Το τελευταίο 3μηνο του έτους είδαμε μια επιβράδυνση στην αγορά λόγω εξωγενών παραγόντων όπως τα αυξημένα κόστη ενέργειας και οι γεωπολιτικές εξελίξεις που επηρέασαν τις επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε αρκετές ευκαιρίες στην αγορά που έχουν αρχίσει να ωριμάζουν και ήδη βλέπουμε πως στο 9μηνο της χρήσης μας έχουμε επανέλθει στην επίτευξη των στόχων μας. Παραδοσιακά η διαδικασία των εκλογών δημιουργεί μια στασιμότητα σε έργα ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, εκτιμούμε όμως πως ο αντίκτυπος στα ετήσια αποτελέσματα μας θα είναι περιορισμένος».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News