ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BOX NOW: Επεκτείνεται στα ψώνια από σούπερ μάρκετ και στο βάθος η eBay

BOX NOW: Επεκτείνεται στα ψώνια από σούπερ μάρκετ και στο βάθος η eBay

Στην παράδοση παραγγελιών που έχουν γίνει από ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ θα δραστηριοποιηθεί το επόμενο διάστημα η BOX NOW, δραστηριότητα η οποία θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην παράδοση δεμάτων σε αυτόματα μηχανήματα παραλαβής (lockers) βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με μεγάλη ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ με αντικείμενο την παράδοση παραγγελιών σε θυρίδες, παραγγελίες οι οποίες θα αφορούν αποκλειστικά μη τρόφιμα και ξηρά προϊόντα (όχι νωπά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BOX NOW έχει μέχρι τώρα συνεργασία με αλυσίδες σούπερ μάρκετ (όπως είναι η My Market) για την τοποθέτηση θυρίδων έξω από τα καταστήματα της αλυσίδας, όχι όμως για την εξυπηρέτηση παραγγελιών που έχουν γίνει από την αλυσίδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του «MR» η BOX NOW δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε συνεργασία και με μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικών αγορών, την eBay. Άλλωστε ήδη στους συνεργάτες της στην ελληνική αγορά συγκαταλέγονται και πολυεθνικοί «παίκτες», όπως η Inditex (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho και Zara Home), ενώ αναμένεται διεύρυνση των συνεργασιών με μεγάλες αλυσίδες από τον χώρο της μόδας. Άλλες γνωστές αλυσίδες τις οποίες εξυπηρετεί η BOX NOW είναι η Public με τον όμιλο Olympia να έχει αποκτήσει και μικρό διψήφιο ποσοστό στην BOX NOW (κοντά στο 15% σύμφωνα με πληροφορίες), η Intersport,  η Galerie de Beaute, η Celestino, η Funky Budda, Politeianet, αλλά και γνωστά ηλεκτρονικά φαρμακεία (tofarmakeiomou, ofarmakopoiosmou κ.α.). Η BOX NOW έχει επίσης συνεργασία και με την DHL.

Μέσω των παραπάνω κινήσεων -και όχι μόνο- η BOX NOW που μετρά μόλις δύο χρόνια ζωής φιλοδοξεί να γίνει η εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο lockers στη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει επεκταθεί στην Κύπρο, ενώ υπό εξέταση για επέκταση μακροπρόθεσμα, βρίσκονται και άλλες χώρες της περιοχής. Σημειώνεται ότι η BΟΧ NOW έχει παρουσία και στην Κροατία και τη Βουλγαρία με άλλες θυγατρικές του μητρικού ομίλου Emma Capital Group, γνωστός κυρίως από την επένδυσή του παλαιότερα στον ΟΠΑΠ.

Το δίκτυο της BOX NOW στην Ελλάδα αριθμεί σήμερα περίπου 1.400 αυτόματα μηχανήματα παραλαβής δεμάτων με συνολικά 45.000 θέσεις (θυρίδες), καλύπτοντας το 88% του πληθυσμού, ενώ μέχρι το τέλος του έτους η εταιρεία σχεδιάζει την αύξηση των μηχανημάτων σε 2.200 με 70.000 θέσεις. Με αυτό τον τρόπο θα καλύπτει το 92% του πληθυσμού. Σημαντική κίνηση στην κατεύθυνση αυτή είναι η επέκταση του δικτύου στην Κρήτη τη Μεγάλη Εβδομάδα, κίνηση που σηματοδοτεί την έναρξη της δραστηριοποίησης της BOX NOW στη νησιωτική Ελλάδα. Στις Κυκλάδες, πάντως, και στα Ιόνια Νησιά η εταιρεία αναμένεται να επεκτείνει το δίκτυο των μηχανημάτων της από την επόμενη χρονιά.

Κομβικό στοιχείο στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας αποτελεί και η χρήση πολύ μεγαλύτερων αποθηκών στην Αττική. Σύντομα η εταιρεία θα χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της αποθήκη 7.000 τ.μ. στην Αττική, ενώ σήμερα η αποθήκη της στην περιοχή της Μεταμόρφωσης είναι μόλις 1.700 τ.μ. Η BOX NOW διαθέτει ακόμη αποθήκες για την εξυπηρέτηση των παραδόσεων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίπολη, Ιωάννινα, Καβάλα και πλέον και στην Κρήτη (στο Ηράκλειο αρχικά, ενώ εξετάζεται η χρήση αποθηκευτικών χώρων και στα Χανιά).

Συνολικά η εταιρεία από την αρχή της δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά έχει παραδώσει πάνω από 650.000 παραγγελίες, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να φτάσει τις 2,5 εκατομμύρια παραγγελίες.

Για όλα τα παραπάνω βεβαίως απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες από την έναρξη της λειτουργίας της BOX NOW υπολογίζονται σε 15 εκατ. ευρώ και αναμένονται επενδύσεις άλλων 10 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2024.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News