ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Και επίσημα στους ομολογιούχους το 85% της Frigoglass

Και επίσημα στους ομολογιούχους το 85% της Frigoglass

Το «πράσινο φως» στη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της Frigoglass σε νέο εταιρικό σχήμα το οποίο θα ελέγχεται κατά 85% από την Επιτροπή Ομολογιούχων έδωσε πριν από λίγο η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχε το 59,11%, κάτι που σημαίνει ότι σημαντικό μέρος των μετόχων της μειοψηφίας δεν έδωσε το παρών. 

Κατά την έναρξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Frigoglass κ. Χάρης Δαυίδ έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες συνθήκες που δεν επέτρεψαν στην εταιρεία να υλοποιήσει το σχέδιο που είχε εκπονήσει μετά την επιτυχή αναδιάρθρωση του δανεισμού της το 2017». Ο ίδιος τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του: «Καμία επιλογή και καμία απόφαση δεν ήταν εύκολη. Οι όροι που συμφωνήθηκαν είναι οι καλύτεροι που θα μπορούσαν να υπάρξουν και διασφαλίζουν τη βιώσιμη επιχειρηματική προοπτική της εταιρείας τα επόμενα χρόνια». 

Ερωτηθείς στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass κ. Νίκος Μαμουλής εάν πρόκειται στη συνέχεια να πωληθεί κάποια εκ των δραστηριοτήτων του ομίλου ο ίδιος απάντησε: «Επί του παρόντος δεν υπάρχει καμιά τέτοια διαδικασία για πώληση δραστηριότητας. Η αγγλική εταιρεία, η FrigoDebtCo που θα συσταθεί θα έχει ένα καινούργιο διοικητικό συμβούλιο που θα εκλεγεί από την Επιτροπή Ομολογιούχων και αυτοί θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Υπάρχει σημαντική αξία στην εταιρεία. Τι θα αποφασίσουν είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία». Σημειώνεται εδώ ότι η Frigoglass AΕ (σ.σ. οι υφιστάμενοι μέτοχοι δηλαδή που θα κατέχουν το 15% του νέου σχήματος) θα συμμετέχουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο με ένα μέλος, ενώ συμμετοχή θα έχει και ο νυν διευθύνων σύμβουλος κ. Μαμουλής. 

Διαβάστε επίσης:

Frigoglass: Η νέα εταιρεία των παλιών μετόχων και η επόμενη ημέρα

Η Frigoglass αλλάζει ιδιοκτησία

Frigoglass: Στους ομολογιούχους ο έλεγχος – Διατηρεί το 15%

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News