Business & Finance Δευτέρα 27/03/2023, 14:50
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Υπό εξετάση η παράταση των δεσμεύσεων της Attica Group για Χίο και Μυτιλήνη

Επ. Ανταγωνισμού: Υπό εξετάση η παράταση των δεσμεύσεων της Attica Group για Χίο και Μυτιλήνη

Την παράταση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Attica Group απόταν εξαγόρασε την Hellenic Seaways για τα δρομολόγια σε Χίο και Μυτιλήνη κατά δύο χρόνια, θα εξετάσει στις 24 Μαΐου 2023 η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Με βάση το σκεπτικό της σχετικής εισήγησης που θα εξετάσει η Ολομέλεια κατόπιν αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των δεσμεύσεων και των συνθηκών ανταγωνισμού που επικρατούν πλέον στις σχετικές αγορές μεταφοράς επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών, για την Χίο και Μυτιλήνη, προτείνεται να γίνει δεκτή η παράταση της ισχύος των υπό Β4 δεσμεύσεων που προβλέπεται στην Απόφαση 658/2018 εν μέρει  για μία περίοδο δύο  ετών, ήτοι έως 26.04.2025 συγκεκριμένα ως εξής:

  1. Να παραταθεί η ισχύς των δεσμεύσεων περί μη αύξησης δρομολογίων και περί ενεργοποίησης Τρίτου – Ανταγωνιστή εν συνόλω για μία περίοδο δύο ετών, ήτοι ως 26.4.2025.
  2. Να παραταθεί η ισχύς της δέσμευσης περί μη μείωσης δρομολογίων εν μέρει, για μία περίοδο δύο ετών, ήτοι ως 26.04.2025, κατά την οποία η Εταιρία υποχρεούται όπως εκτελεί τουλάχιστον 7 δρομολόγια ανά εβδομάδα την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου και τουλάχιστον 4 δρομολόγια ανά εβδομάδα την περίοδο Σεπτεμβρίου – Μαΐου, μη συνυπολογιζομένων των δρομολογίων που εκτελούνται στο πλαίσιο ανάθεσης Συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας τις απόψεις της ATTICA όσο και τις απόψεις τυχόν τρίτων μερών.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News