Business & Finance Παρασκευή 24/03/2023, 07:21
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Optima Bank: Στα 130 εκατ. ευρώ η αύξηση κεφαλαίου

Optima Bank: Στα 130 εκατ. ευρώ η αύξηση κεφαλαίου

Στα 130 εκατ. ευρώ ορίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιήσει η Optima Bank με στόχο την είσοδό της στο Χρηματιστήριο. Η ΑΜΚ έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης μετατροπής του ομολογιακού δανείου της Τράπεζας, που είχε συναφθεί τον περασμένο Νοέμβριο, ενισχύοντας τα κεφάλαιά της κατά 60 εκατ. ευρώ. Η ΑΜΚ στοχεύει στην περαιτέρω κεφαλαιακή θωράκιση της Τράπεζας, με στόχο την ανάπτυξή της και την διεύρυνση της μετοχικής της βάσης. Με βάση τον σχεδιασμό τα ίδια κεφάλαια μετά την ολοκλήρωση της αύξησης θα ανέλθουν στα 380 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσοστό που θα είναι σε ευρεία διασπορά υπολογίζεται στο 25%. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Optima Bank «η απόφαση ΑΜΚ αποτελεί σημείο σταθμό για την πορεία της και ταυτόχρονα σημείο εκκίνησης για την επόμενη μέρα», καθώς είναι η πρώτη τράπεζα που θα διαβεί το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από 17 χρόνια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη της στη δυναμική του, κίνηση που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της «η Optima bank έχει διαγράψει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια πρωτόγνωρα εντυπωσιακή πορεία στην τραπεζική αγορά, με πολλά επιτεύγματα στο ενεργητικό της. Σήμερα η τράπεζα διαθέτει ένα πανελλαδικό δίκτυο 27 καταστημάτων, επενδύει συνεχώς σε τεχνολογίες αιχμής με σκοπό να προσφέρει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση στους πελάτες της». Τα κέρδη μετά από φόρους ύψους το 2022 ξεπέρασαν τα 30 εκατ. ευρώ έναντι 16,7 εκατ. ευρώ το 2021. το δίκτυο των καταστημάτων της αναπτύσσεται στην βάση της συμβουλευτικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις, που αποτελούν τον κορμό της χρηματοδοτικής βάσης και τους ιδιώτες, που αποτελούν τον κορμό της καταθετικής βάσης. Στα 3,5 χρόνια λειτουργίας της, έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,3 δισ. ευρώ σε καταθέσεις, ενώ έχει στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα με χρηματοδοτήσεις επενδύσεων που υπερβαίνουν τα 1,8 δισ. ευρώ. Για το 2023, η Τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα στην ελληνική αγορά, με νέες δανειοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων που θα ξεπεράσουν το 1,6 δισ. ευρώ. Παράλληλα η τράπεζα, με 84 νέες προσλήψεις μέσα στο 2022, έφθασε τα 450 στελέχη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News