Business & Finance Τρίτη 21/03/2023, 19:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η μετάβαση των υπηρεσιών της ATHEXCSD και ATHEXClear στο νέο σύστημα Τ2 της EKT

Ολοκληρώθηκε η μετάβαση των υπηρεσιών της ATHEXCSD και ATHEXClear στο νέο σύστημα Τ2 της EKT

Την επιτυχή μετάβαση των υπηρεσιών εκκαθάρισης και διακανονισμού στο νέο σύστημα T2, το νέο Διευρωπαϊκό Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων και Διακανονισμού σε Συνεχή Χρόνο, που τέθηκε σε λειτουργία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, ανακοίνωσαν οι ATHEXCSD και η ATHEXClear.

Η μετάβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο του έργου T2-T2S Consolidation της ΕΚΤ, σε στενή συνεργασία με τις Τράπεζες Διακανονισμού και τους Συμμετέχοντες της ATHEXCSD και τα Εκκαθαριστικά Μέλη της ATHEXClear. Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) συντόνισε την υλοποίηση του έργου μετάβασης για την Ελληνική Αγορά για λογαριασμό της ΕΚΤ.

Ο στόχος του έργου T2-T2S Consolidation ήταν να ενοποιήσει τις διαδικασίες λειτουργίας και διακανονισμού των συστημάτων TARGET2 και TARGET2-Securities (T2S) για τους Συμμετέχοντες και να εναρμονίσει τις τεχνικές και λειτουργικές πτυχές τους.

Το σύστημα T2 μπορεί τώρα να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση ρευστότητας σε όλες τις υπηρεσίες TARGET χρησιμοποιώντας το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων ISO 20022 και διευκολύνοντας τις πληρωμές σε πολλαπλά νομίσματα εφόσον αποφασιστεί από την αντίστοιχη κεντρική τράπεζα.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News