ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Shopflix: Νέα πλατφόρμα και υπηρεσίες με στόχο την πρωτιά στo e-commerce

Shopflix: Νέα πλατφόρμα και υπηρεσίες με στόχο την πρωτιά στo e-commerce

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία των marketplaces, κάτι που θα σημαίνει στην ουσία και την πρώτη θέση συνολικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί τον κεντρικό στόχο της διοίκησης του Shopflix, το οποίο συμπλήρωσε έναν χρόνο λειτουργίας. Στόχος φιλόδοξος, αν μη τι άλλο, δεδομένης της κυριαρχίας του Skroutz, εταιρείας που υπάρχει από το 2005, έστω και εάν για πολλά χρόνια, λειτουργούσε ως μηχανή σύγκρισης τιμών. «Ήδη βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση παρά το γεγονός ότι λειτουργούμε μόνο έναν χρόνο», τόνισε σε δημοσιογραφική συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος του Shopflix κ. Χρήστος Καλογεράκης, κάτι που σημαίνει ότι το Public Marketplace, το οποίο δημιουργήθηκε επί των ημερών του στην Public, έχει περάσει στην τρίτη θέση της αγοράς. Μες στην επόμενη τριετία, εξάλλου, η διοίκηση στοχεύει και να καταστεί κερδοφόρα.

Αύξηση καταστημάτων και προϊόντων, διεύρυνση των υπηρεσιών για τους αγοραστές και τους πωλητές, αλλά και επέκταση εκτός συνόρων αποτελούν τα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου αυτού, με τη διοίκηση της εταιρείας να μην αποκλείει τη μεγέθυνση του Shopflix όχι μόνο μέσω οργανικής ανάπτυξης. Στα άμεσα βήματα περιλαμβάνεται η λειτουργία εφαρμογής για κινητά και tablets, εφαρμογή που αναμένεται μες στις επόμενες εβδομάδες, η παροχή μίας νέας υπηρεσίας σε ένα μήνα, η οποία θα έχει έντονο «πράσινο» αποτύπωμα (σ.σ. δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες), αλλά και η λειτουργία 500 σημείων παραλαβής των παραγγελιών από τους αγοραστές. Τα σημεία αυτά δεν θα λειτουργούν μόνο για την παραλαβή των παραγγελιών (pick up points), αλλά και ως σημεία για την επιστροφή προϊόντων (drop off points). Δεν θα πρόκειται για αυτόματα μηχανήματα παραλαβής δεμάτων (lockers), αλλά διάφορα καταστήματα με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, όπως καταστήματα ψιλικών, μίνι μάρκετ κ.α. Μάλιστα, ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να επανακαθορίζει το σημείο παραλαβής που τον ενδιαφέρει ακόμη και όταν η αποστολή της παραγγελίας είναι σε εξέλιξη. Η εγκατάσταση lockers ή η συνεργασία με πάροχο αυτή της υπηρεσίας εξετάζεται από τη διοίκηση της Shopflix, καθώς μάλιστα εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια ποσοστό 15%-20% των παραγγελιών του ηλεκτρονικού εμπορίου θα παραδίδεται με αυτόν τον τρόπο, χωρίς, ωστόσο, να αναμένονται σχετικές κινήσεις μες στην επόμενη διετία.

Κρίσιμο βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας θεωρείται η αναβάθμιση της πλατφόρμας με την νέα μορφή της να αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού. Η νέα πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες γλώσσες, καθώς η Shopflix σχεδιάζει την έναρξη, από το φθινόπωρο κι έπειτα, αποστολών παραγγελιών και εκτός Ελλάδας, με πρώτη χώρα την Κύπρο και στη συνέχεια και σε άλλες. Τα σχέδια περιλαμβάνουν και συνδρομητικό πρόγραμμα, με προνόμια για τους συνδρομητές, κατά τα πρότυπα της Amazon Prime, εκτός Ελλάδας, και του Skroutz Plus εντός συνόρων.

Ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός της Shopflix περιλαμβάνει και την απόκτηση αποθηκών, προκειμένου να εξυπηρετεί ακόμη καλύτερα αγοραστές και πωλητές, αλλά κυρίως για να υποστηρίζει ακόμη καλύτερα την υπηρεσία «Shopflix Με τη Μία», την παράδοση δηλαδή των προϊόντων με μία μόνο αποστολή. Το γεγονός, βεβαίως, ότι στον ίδιο όμιλο ανήκει και η εταιρεία ταχυμεταφορών Courier Center, με την εξαγορά της οποίας μάλιστα να προηγείται της λειτουργίας του marketplace, οι διάφορες πρωτοβουλίες στο θέμα παραδόσεων είναι σαφώς πιο εύκολες.

Όλα αυτά βεβαίως απαιτούν σημαντικές επενδύσεις. Το επενδυτικό πρόγραμμα 2022 -2025 προβλέπει επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, με τα 4 εκατ. ευρώ να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, εκ των οποίων 1 εκατ. ευρώ να αποτελεί επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο.

Το Shopflix Marketplace συνεργάζεται πλέον με 1.050 καταστήματα από 136 έναν χρόνο πριν και διαθέτει πάνω από 3,5 εκατομμύρια κωδικούς προϊόντων από 168.000 τον Μάρτιο του 2022. Απασχολεί 120 άτομα και μες στην επόμενη διετία αναμένεται το προσωπικό να φτάσει τα 200 άτομα.

Διαβάστε επίσης: 

Εξαπλώνεται το click & collect: Ποιες αλυσίδες προσφέρουν παραλαβές ακόμα και σε 20 λεπτά

Ηλεκτρονικό εμπόριο: 7 στους 10 χρήστες του ίντερνετ ψωνίζουν online

Skroutz: Αύξηση 61% στις παραγγελίες – Τι ψάχνουν και τι σταμάτησαν να αγοράζουν οι Έλληνες

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News