Business & Finance Παρασκευή 10/03/2023, 12:37
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο 

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο 

Αύξηση ύψους 0,5%, σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Ιανουάριο του 2023, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι τον ίδιο μήνα πέρσι, συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2021, η βιομηχανική παραγωγή είχε αρνητικό πρόσημο ύψους 0,8%. 

Με βάση τον τελευταίο μήνα του 2022, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Ιανουαρίου παρουσίασε μείωση 1,3%. 

Ενδιαφέρον έχει το ότι ο δείκτης του κλάδου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2022. 

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Ιανουαρίου 2023 με τους αντίστοιχους δείκτες του Ιανουαρίου 2022, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο εξόρυξης μεταλλευμάτων ενώ και εδώ, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. 

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο -1

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 29,22% στην αξία των πωληθέντων βιομηχανικών προϊόντων το 2021 

Με ανάπτυξη 5,9% έκλεισε το 2022 για την ελληνική οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 8,4% στα τροχαία το Δεκέμβριο 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News