ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Σχέδιο για την αγορά των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ 

Eurobank: Σχέδιο για την αγορά των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ 

Πρόταση για την αγορά των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αναμένεται να κάνει η διοίκηση της Eurobank, ανοίγοντας τον δρόμο έτσι ώστε να αποτελέσει την πρώτη τράπεζα που θα απεμπλακεί πλήρως από την διασύνδεσή της με το Δημόσιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική πρόταση αναμένεται να υποβληθεί άμεσα προς το ΤΧΣ, στοχεύοντας στην απόκτηση των 52.080.673 μετοχών που κατέχει το Ταμείο και το οποίο αντιστοιχεί στο 1,40% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγο με την δημοσιοποίηση των ετήσιων αποτελεσμάτων για το 2022.

Η κίνηση της επαναγοράς μετοχών συνιστά έμμεση διανομή μερίσματος προς τους μετόχους της Τράπεζας και εξελίσσεται εν αναμονή της απόφασης του SSM για την διανομή μερίσματος από την Eurobank για πρώτη φορά μετά το 2008. Κλειδί στην όλη διαδικασία είναι η τιμή βάσει της οποίας η Τράπεζα προτίθεται να προτείνει το buy back και ο χρόνος που θα απαιτηθεί έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής της Eurobank διαμορφώνεται στο 1,3730 ευρώ, ανεβάζονταςτην κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας στα 5,1 δισ. ευρώ και η πρόταση επαναγοράς θα πρέπει να εμπεριέχει premium

Σε κάθε περίπτωση προϋπόθεση για την υλοποίηση της πρότασης είναι η έγκρισή της από τον SSM, η έγκρισή της από την γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας και φυσικά η έγκρισή της από το ΤΧΣ, που θα πρέπει επίσης να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην διαδικασία των ανταγωνιστικών προσφορών με πρόσκληση και άλλων υποψήφιων επενδυτών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Morgan Stanley: Τι σημαίνει η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες – Πώς θα γίνει

ΤΧΣ: Οι βασικές αρχές της στρατηγικής αποεπένδυσης από τις τράπεζες

Οι επόμενες κινήσεις του ΤΧΣ για Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News