Business & Finance Παρασκευή 3/03/2023, 18:44
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Εγκρίθηκε η συμφωνία για την Attica Group

MIG: Εγκρίθηκε η συμφωνία για την Attica Group

(Upd) Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Marfin Investment Group (MIG) που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η συμφωνία ανταλλαγής χρεών, ύψους περίπου 440 εκατ. ευρώ που κατέχει η STRIX Holdings με μετοχές στην ακτοπλοϊκή Attica Group. 

Ειδικότερα, η σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση της MIG που πραγματοποιήθηκε με ποσοστό απαρτίας 47,58%, ψήφισε τις προτάσεις της διοίκησης με το 85,3% των συμμετεχόντων να ψηφίζει υπέρ και το 14,75% κατά. 

Ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος νωρίτερα αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση αφού πρώτα παρουσίασε τις θέσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, o κ. Ηλιόπουλος ανέπτυξε τα ίδια επιχειρήματα που είχε παρουσιάσει και στην εξέταση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το σχήμα μετόχων της εισηγμένης του οποίου ηγείται.

Σημειώνεται ότι χθες συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η πλευρά Ηλιόπουλου ζητώντας την αναστολή της ισχύος της από 13.12.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG με την οποία έγινε αποδεκτή η πρόταση της Strix Holdings. Ακόμη ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο για τις οικονομικές χρήσεις 2020, 2021, 2022 και μέχρι σήμερα. 

Στο πλαίσιο της υποβολής των ασφαλιστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, για να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες της γενικής συνέλευσης, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

MIG: Προχωρά το απόγευμα η ΓΣ για το deal με τη Strix Holdings

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News