Business & Finance Παρασκευή 3/03/2023, 09:51
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Προχωρά το απόγευμα η ΓΣ για το deal με τη Strix Holdings

MIG: Προχωρά το απόγευμα η ΓΣ για το deal με τη Strix Holdings

Κανονικά στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής θα διεξαχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Marfin Investment Group. Και αυτό διότι όπως φαίνεται τελικά δεν έγινε δεκτή από το αρμόδιο δικαστή η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει το σχήμα μετόχων της εισηγμένης του οποίου ηγείται ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος. 

Η γενική συνέλευση έχει συγκληθεί για να επικυρώσει τη συμφωνία ανταλλαγής χρεών, ύψους περίπου 440 εκατ. ευρώ, της MIG που κατέχει η STRIX Holdings με μετοχές που η MIG κατέχει στην ακτοπλοϊκή Attica Group (79,38%). 

Σημειώνεται ότι χθες συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η πλευρά Ηλιόπουλου ζητώντας την αναστολή της ισχύος της από 13.12.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της MIG με την οποία έγινε αποδεκτή η πρόταση της Strix Holdings. Ακόμη ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο για τις οικονομικές χρήσεις 2020, 2021, 2022 και μέχρι σήμερα. 

Στο πλαίσιο της υποβολής των ασφαλιστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, για να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες της γενικής συνέλευσης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε δεκτό. Η απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

MIG: Ασφαλιστικά μέτρα από την πλευρά Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News