Business & Finance Τρίτη 28/02/2023, 19:16
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Noval Property: Αύξησε την αξία του χαρτοφυλακίου της κατά 17,7% το 2022

Noval Property: Αύξησε την αξία του χαρτοφυλακίου της κατά 17,7% το 2022

Τα 486,4 εκατ. ευρώ άγγιξε η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου των 62 επενδυτικών ακινήτων και συμμετοχών της Noval Property. 

Η εν λόγω αξία, τα στοιχεία της οποίας απευθύνονται στην τελευταία μέρα του προηγούμενου έτους, παρουσίασε αύξηση κατά 73,1 εκατ. ευρώ (17,7% παραπάνω) έναντι της εύλογης αξίας της ίδιας ημερομηνίας το 2022, η οποία διαμορφωνόταν στα 413,3 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, εντός του 2022 απέκτησε τρία νέα ακίνητα μέσω αγοράς, μεταξύ των οποίων κτήριο γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, και 18 ακίνητα μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με εισφορές σε είδος.

Επιπλέον, το περασμένο έτος, εστίασε στην ανάπτυξη ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, τα οποία θα πιστοποιηθούν κατά LEED, συνεχίζοντας με τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής της, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει. 

Αναλυτικότερα, τα ακίνητα αυτά, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ομόλογο, περιλαμβάνουν το νέο κτήριο γραφείων στην οδό Χειμάρρας στο Μαρούσι, το νέο κτήριο logistics στη Μάνδρα, το κτήριο στην οδό Αρδηττού στο Μετς το οποίο ανακατασκευάζεται και μετατρέπεται σε μικτή χρήση κατοικιών και γραφείων, το κτήριο γραφείων στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, το οποίο επίσης ανακατασκευάζεται, καθώς και, σε συνεργασία με την Brook Lane Capital, το νέο συγκρότημα γραφείων στο πρώην οικόπεδο Kodak στο Μαρούσι.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Αναπλάσεις φέρνουν υπεραξίες στα ακίνητα της Αττικής

Πορεία προς το Χρηματιστήριο Αθηνών για τρεις εταιρείες ακινήτων

Noval Property: Aπορρόφησε δύο 100% θυγατρικές της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News