ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το νέο «χτύπημα» της Monterock στη Μύκονο

Το νέο «χτύπημα» της Monterock στη Μύκονο

Ύστερα από την αγορά του Kensho Psarou -ανήκε στην Notion Ανάπτυξη Ακινήτων- από τη Monterock International έναντι 19 εκατ. ευρώ, η αραβικών συμφερόντων επενδυτική εταιρεία με ιδρυτή τον επιχειρηματία Πέτρο Στάθη και εταίρους αραβικά κεφάλαια και την Investment Corporation of Dubai-ICD, ετοιμάζει το νέο της project στην Μύκονο.

Πρόκειται για πέντε αστέρων ξενοδοχείο στον Καλαφάτη – Κάτω Βουνί της Μυκόνου που θα αποτελεί επένδυση 82 εκατ. ευρώ.

Η τουριστική ανάπτυξη για την οποία έχει κατατεθεί αίτηση ένταξης στο καθεστώς στρατηγικών επενδύσεων προβλέπει δόμηση περίπου 10.000 τ.μ. σε συνολική έκταση περίπου 80 στρεμμάτων.

Οι πληροφορίες θέλουν το νέο αυτό τουριστικό project να τίθεται υπό τη διαχείριση του brand Οne&Only, ενώ η Monterock φέρεται να δρομολογεί μία ακόμη τουριστική επένδυση στον Καραμπέτη της Μυκόνου. Συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου έργου, όπως έχει αναφέρει το Moneyreview.gr, ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο αυτών επενδύσεων (σε Καλαφάτη και Καραμπέτη) ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ.

Τέλη του 2020, η εισηγμένη επενδυτική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Alpha Dhabi, απέκτησε ποσοστό στην ιδιοκτήτρια του Nammos, Monterock International. Στόχος του joint venture είναι η περαιτέρω επέκταση του Nammos ως ξενοδοχειακού brand και ως εστιατορίου σε διεθνή κλίμακα, καθώς και η ενίσχυση του τομέα πολυτελείας και lifestyle της Alpha Dhabi.

Η Monterock International είναι Private Equity Fund με παρουσία σε 16 χώρες με επενδύσεις στον χώρο των Μedia, του Hospitality, του Real Estate, των Τραπεζών, της Ψυχαγωγίας, της Βιομηχανικής Τεχνολογίας και Παραγωγής και της Πράσινης Ενέργειας. Εκτός από το Kensho Psarou, στο χαρτοφυλάκιό της έχει τα Coya και Nusr Et στην Μύκονο και τα Nobu και Danae Suites στη Σαντορίνη.

Έχει δημιουργήσει το Aman Sveti Stefan στο Μαυροβούνιο, το Aman Canal Grande στη Βενετία, ετοιμάζει το Aman στην Νέα Υόρκη καθώς και 2 νέα One & Only Resorts. Επίσης, συμμετέχει στο Nammos Dubai, καθώς και στην ανάπτυξη του Brand Nammos σε άλλες χώρες.

Μέσω της συνεργασίας της με το επενδυτικό κεφάλειο ICD του εμιράτου του Ντουμπάι που διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, στους τομείς των Τραπτουθεζικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, των Μεταφορών, των Ακινήτων – Κατασκευών και της Φιλοξενίας – Αναψυχής κατέστη δυνατή η επίτευξη της συμφωνίας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News