Business & Finance Τετάρτη 22/02/2023, 09:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά από 24 Φεβρουαρίου η δημόσια πρόταση για τη MIG 

Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά από 24 Φεβρουαρίου η δημόσια πρόταση για τη MIG 

Από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και έξι εβδομάδα, δηλαδή έως και τις 7 Απριλίου 2023, θα «τρέξει» η Δημόσια Πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Marfin Investment Group, στην τιμή των 0,217 ευρώ ανά μετοχή. 

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της Δημόσιας Πρότασης που δημοσιεύθηκε σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς ελέγχει σήμερα το 41,426% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της MIG, με πιο πρόσφατη αγορά μετοχών στις 8 Φεβρουαρίου στην τιμή  των 0,217 ευρώ ανά μετοχή. 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό το προσφερόμενο αντάλλαγμα υπερβαίνει κατά περίπου 374,1% την μέση χρηματιστηριακή τιμή των μετοχών της MIG κατά τους έξι τελευταίους μήνες, η οποία ανερχόταν σε 0,04577 ευρώ ανά μετοχή. 

Ωστόσο εκκρεμεί η ψήφιση από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της MIG της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για την κάλυψη ζημιών προηγουμένων χρήσεων. Η Γενική Συνέλευση έχει πάρει αναβολή για την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 μετά από αίτημα της μετόχου μειοψηφίας «Warrior Shipping Ltd». Όπως αναφέρεται «σε περίπτωση που εγκριθεί στην εν λόγω μετ’ αναβολή Γενική Συνέλευση το παραπάνω θέμα, τότε θα υπάρξει αντίστοιχη προσαρμογή των μετοχών και του προσφερόμενου ανταλλάγματος». 

Τέλος, αναφέρεται πως αν μετά από την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει ποσοστό τουλάχιστον 90% της MIG δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς για το 100% και δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια αναφορικά με τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News