ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες εξαγορές σε Ελλάδα και Ρουμανία ετοιμάζει η Entersoft

Η εταιρεία πληροφορικής αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 23% το 2022 έναντι του 2021, στα 29,6 εκατ. ευρώ

Νέες εξαγορές σε Ελλάδα και Ρουμανία ετοιμάζει η Entersoft

Νέες εξαγορές εντός και εκτός Ελλάδας σχεδιάζει η εταιρεία Πληροφορικής Entersoft, που ενίσχυσε το 2022, έναντι του 2021, τον κύκλο εργασιών της κατά 23%, σε 29,6 εκατ. ευρώ. «Το 2022 υπήρξε µια ανάµεικτη χρονιά µε επιβράδυνση της δραστηριότητας λόγω της αστάθειας του πολέµου, αλλά και επιτάχυνση κατά τους τελευταίους µήνες», σηµειώνει στo MR ο διευθύνων σύµβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαµανίδης.

Στα τέλη Ιανουαρίου η εταιρεία προχώρησε σε συµφωνία για την εξαγορά, προς 3,5 εκατ. ευρώ, της CGSoft που αναπτύσσει λογισµικό διαχείρισης ακινήτων. Επίσης, η εισηγµένη ολοκλήρωσε τέσσερις εξαγορές σε διάστηµα 13 µηνών. Για φέτος, η Entersoft, όπως σηµειώνει ο κ. Κοτζαµανίδης, εξετάζει νέες εξαγορές εταιρειών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουµανία, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται µέσω θυγατρικής εταιρείας της. Μετά την εξαγορά της Bit Software, σύµφωνα µε τη διοίκηση της Entersoft, δηµιουργούνται ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για την Entersoft στη Ρουµανία, η οποία αποτελεί κοµβική αγορά για τη δραστηριότητα της εταιρείας εκτός Ελλάδας. Εξαιρουµένης της Bit, η οργανική δραστηριότητα στη Ρουµανία αυξήθηκε κατά 50%. Παράλληλα, η δυνατότητα χρηµατοδότησης ιδιωτικών έργων µε πόρους του Ταµείου Ανάκαµψης και του ΕΣΠΑ δηµιουργεί, όπως εξηγεί ο CEO της Entersoft, έναν καθαρό ορίζοντα τριών ετών για τις εταιρείες του κλάδου. Κι αυτό σε συνδυασµό µε το κενό ψηφιακού εκσυγχρονισµού των επιχειρήσεων που έχει δηµιουργηθεί εξαιτίας της πανδηµίας αλλά και της δεκαετούς οικονοµικής κρίσης.

Οσον αφορά την έλλειψη εργαζοµένων µε την οποία βρίσκεται αντιµέτωπος ο κλάδος της Πληροφορικής, όπως διευκρινίζει ο κ. Κοτζαµανίδης, τα περιφερειακά κέντρα (αποµακρυσµένης) υλοποίησης λογισµικού στην Πάτρα και τη Λάρισα λειτουργούν ως αντιστάθµισµα στο συγκεκριµένο πρόβληµα. Η Entersoft απασχολεί περίπου 550 εργαζοµένους, δηµιουργώντας ετησίως 100 νέες θέσεις εργασίας που προέρχονται είτε από εξαγορές άλλων εταιρειών είτε από οργανική ανάπτυξη. «Πραγµατοποιούµε και συνέργειες µε την οµάδα µας στη Ρουµανία», εξηγεί ο κ. Κοτζαµανίδης.

Πέρυσι, συγκριτικά µε το 2021, η εταιρεία ενίσχυσε τον τζίρο της σε 29,6 εκατ. ευρώ από 24 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 7%, σε 9,5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων παρέµειναν σταθερά σε 6,7 εκατ. ευρώ, µε τα ταµειακά διαθέσιµα να έχουν αυξηθεί κατά 44%, σε 14,8 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, που δεν διεκδικεί συµβάσεις µε το ∆ηµόσιο, διαθέτει περίπου 4.000 πελάτες στην Ελλάδα στον τοµέα του επιχειρηµατικού λογισµικού (ERP), ενώ η βασική αγορά της περιλαµβάνει 35.300 µικρές, µεσαίες και µεγάλες επιχειρήσεις µε περισσότερα από έντεκα άτοµα προσωπικό. Επίσης, η εταιρεία στοχεύει και στην αγορά των περίπου 31.000 µικρότερων επιχειρήσεων µε προσωπικό από έξι έως έντεκα άτοµα. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον µία στις δύο επιχειρήσεις διαθέτει λογισµικό που δεν είναι συµβατό µε νέες τεχνολογίες, όπως το ψηφιακό σύννεφο (cloud) και το ∆ιαδίκτυο των Πραγµάτων (ΙοΤ).

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Entersoft: Κέρδη 6,7 εκατ. ευρώ το 2022 με αύξηση 23% στα έσοδα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News