Business & Finance Τρίτη 14/02/2023, 11:26
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Χαλάνδρι το όγδοο Εμπορικό Πάρκο της Trade Estates

Στο Χαλάνδρι το όγδοο Εμπορικό Πάρκο της Trade Estates

Το Εμπορικό Πάρκο της πλατείας Κέννεντυ στο Χαλάνδρι προστέθηκε στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trade Estates, της ΑΕΕΑΠ του Ομίλου Fourlis, η οποία κατείχε ήδη επτά εμπορικά πάρκα. Το ακίνητο στο Χαλάνδρι εξαγοράστηκε από την εταιρεία Ten Brinke Hellas τον Δεκέμβριο του 2022, με συνολικό τίμημα 6,5 εκατ. ευρώ.

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, σε οικόπεδο 2.896 τ.μ., με συνολική εμπορική επιφάνεια 3.992 τ.μ. και αποτελεί προορισμό χιλιάδων καταναλωτών, καθώς βρίσκεται στην καρδιά του Χαλανδρίου και είναι μισθωμένο σε δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αγοράς, τον ΑΒ Βασιλόπουλο και την McDonald’s. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το συγκεκριμένο πάρκο αναπτύχθηκε με αισθητικούς και λειτουργικούς όρους που εναρμονίζονται απόλυτα με τη φιλοσοφία της Trade Estates για την εξυπηρέτηση του πελάτη καθώς και με τις προδιαγραφές της νέας εμπορικής ταυτότητας Top Parks. Η λειτουργία του συμμορφώνεται με σύγχρονους περιβαλλοντικούς όρους, με αναπτύξεις πρασίνου και φωτοβολταϊκών στη στέγη καθώς και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα παρκινγκ. 

«Η Trade Estates υλοποιεί ένα δυναμικό επενδυτικό πλάνο, αξιοποιώντας την εμπειρία και την μοναδική εξειδίκευση που διαθέτει στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων. Η εταιρεία μας έχει ήδη προγραμματίσει επενδυτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου σε βάθος τετραετίας στα 550 εκατομμύρια ευρώ, με διπλασιασμό του αριθμού ακινήτων και της μισθωτικής επιφάνειας. Παράλληλα, αξιολογούμε νέα projects με δυνατότητα να αυξήσουν την αξία χαρτοφυλακίου στα επίπεδα των 700 εκατομμύριων ευρώ έως το 2027. Με οδηγό μας την εύκολη πρόσβαση, τις βασικές καταναλωτικές ανάγκες της οικογένειας και το value retailing, στοχεύουμε σε σημεία που εξυπηρετούν χιλιάδες καταναλωτές όπως το Χαλάνδρι και αναπτύσσουμε εμπορικά πάρκα τα οποία φιλοξενούν τα μεγαλύτερα retail brands, προσφέροντας αμεσότητα, ποιότητα και άνεση στις καθημερινές αγορές» δηλώνει σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates, Δημήτρης Παπούλης, συμπληρώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε σημαντικές εμπορικές αναπτύξεις αλλά και να επιδιώκουμε νέες εξαγορές σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, προκειμένου να εμπλουτίζουμε το χαρτοφυλάκιο των μοναδικών εμπορικών ακινήτων μας, αλλά και να αναπτύξουμε τη νέα μας εμπορική ταυτότητα “Top Parks”».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Όμιλος Fourlis: Επενδυτικό σχέδιο με διπλασιασμό των ακινήτων έως το 2026

Φουρλής: Τα σχέδια της Trade Estates για εμπορικά πάρκα και logistics

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News