Business & Finance Δευτέρα 13/02/2023, 13:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Wood: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Wood: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να υπερ-αποδίδουν, έπειτα από τα κέρδη του 32% που έχουν δώσει από τις αρχές του έτους, εκτιμά η Wood. Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση αγοράς που έχει εκδώσει για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους.

Η θετική άποψη της Wood για τον κλάδο στηρίζεται στο ισχυρό μακροοικονομικό στόρι της Ελλάδας, τη θετική επίδραση από τις αυξήσεις επιτοκίων, την υγιή αύξηση των επιχειρηματικών δανείων και τις ευνοϊκές τάσεις στην ποιότητα ενεργητικού.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, διατηρούν τη σύσταση αγοράς για τις τέσσερις μετοχές, αλλά ξεχωρίζουν τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς σαν top picks.

Η Wood ανεβάζει την τιμή–στόχο  για την Alpha Bank στα 1,80 ευρώ (από 1,50 ευρώ), για την Πειραιώς στα 3,40 ευρώ (από 2,50 ευρώ), για την Eurobank στα 1,80 ευρώ (από 1,50 ευρώ) και για την Εθνική στα 6,20 ευρώ (από 5,20 ευρώ).  

Το χάσμα των αποτιμήσεων έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει περιοριστεί, αλλά οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι δίκαια αποτιμημένες ακόμα, σημειώνουν οι αναλυτές της Wood. Κατά μέσο όρο, εμφανίζουν P/E περίπου 6, δηλαδή discount 25% έναντι των ανταγωνιστών και P/TBV στο 0,6, δηλαδή σε discount περίπου 10%.

Η Wood έχει αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη από βασικές δραστηριότητες κατά 10% για το 2023, με βασική αιτία τα έσοδα από τόκους, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν κατά 18-20%.

Η αύξηση του Euribor αντισταθμίζει και με το παραπάνω την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης από τις καταθέσεις και τις εκδόσεις senior ομολόγων για την επίτευξη των απαιτήσεων MREL, σημειώνουν οι αναλυτές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Με το δεξί μπήκε η χρονιά στις αγορές – Οι επιδόσεις του ΧΑ

JP Morgan: Τα μηνύματα που πήρε για εκλογές, τράπεζες στην Αθήνα

S&P για τράπεζες: Το 2023 φέρνει προκλήσεις αλλά είναι καλύτερα προετοιμασμένες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News