Business & Finance Δευτέρα 6/02/2023, 11:06
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα σχέδια της Intracom για την Κλουκίνας – Λάππας: Η δημόσια πρόταση, τα ακίνητα και το Mothercare

Τα σχέδια της Intracom για την Κλουκίνας – Λάππας: Η δημόσια πρόταση, τα ακίνητα και το Mothercare

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση θα κάνει η Intracom για τις μετοχές της Κλουκίνας-Λάππας. Πρόθεσή της είναι να αξιοποιήσει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Κλουκίνας – Λάππας, μέσω συγχώνευσης με την Intracom Properties. Η εμπορική δραστηριότητα της Mothercare θα συνεχιστεί ως ξεχωριστή θυγατρική του ομίλου Intracom, όπως αναφέρεται σε σχέτικη ανακοίνωση, σε συνέχεια του πρόσφατου deal. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Κλουκίνας-Λάππας, η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα οδηγήσει στην απόκτηση από την Intracom συνολικού ποσοστού 74,2% στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εντός της προθεσμίας και σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.

Πρόθεση της Intracom, με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της είναι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Κλουκίνας – Λάππας σε συνέργεια με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο που εισφέρει στη νέα θυγατρική της, Intracom Properties, μέσω της, σε εξέλιξη, διάσπασης με απόσχιση του κλάδου ακινήτων με σύσταση νέας εταιρείας και εισφοράς του σε αυτήν με στόχο την ενιαία περαιτέρω ανάπτυξή τους. Σκοπός είναι η συγχώνευση της εταιρείας με τη νέα θυγατρική, Intracom Properties, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη και η μετονομασία της εταιρείας σε Intracom Properties.

Αναφορικά δε με την εμπορική δραστηριότητα της πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών (περιλαμβανομένης της εκμετάλλευσης των καταστημάτων Mothercare) της Κλουκίνας-Λάππας, στόχος είναι η αδιάλειπτη συνέχειά της, ως ξεχωριστής εταιρείας, μέσω απόσχισης του σχετικού κλάδου και εισφοράς του σε νέα θυγατρική του Ομίλου Intracom, με συμμετοχή και της οικογένειας Λάππα στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση του νέου σχήματος με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Τέλος, η θυγατρική της Κλουκίνας – Λάππας, ΚΛΜ ΑΤΕ, η οποία θα διατηρήσει στην κυριότητά της το Υδροηλεκτρικό Πάρκο, θα μεταβιβαστεί στην οικογένεια Λάππα αφού πρώτα έχουν μεταφερθεί τα λοιπά ακίνητά της, ως ανωτέρω.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News