Business & Finance Δευτέρα 6/02/2023, 10:10
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ξεκινά το Project Skyline με Dimand και Premia 

Η μεγαλύτερη εμπορική συναλλαγή χαρτοφυλακίου ακινήτων στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια

Alpha Bank: Ξεκινά το Project Skyline με Dimand και Premia 

Στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με την κοινοπραξία των Dimand – Premia Properties για την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακίνητων Skyline, αξίας 438 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Alpha Bank. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δεσμευτική συμφωνία προβλέπει ότι, μέσω διαδοχικών μεταβιβάσεων, η Skyline Ακίνητα Μονοπρόσωπη ΑΕ (Skyline) θα αποκτήσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 438 εκατ. ευρώ ενώ η επενδύτρια θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό 65% στη νέα εταιρεία, με την Alpha Bank να διατηρεί το υπόλοιπο 35%.  

Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 573 ακίνητα ποικίλων τύπων, μεταξύ των οποίων γραφεία, εμπορικά  ακίνητα, κατοικίες και χώρους βιομηχανικών χρήσεων και logistics, συνολικής μικτής επιφάνειας περί τα  500.000 τ.μ. Ο Όμιλος Alpha Bank θα παραμείνει ως μισθωτής ορισμένων από τα ακίνητα, ενώ το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ακίνητα που είτε θα ανακατασκευαστούν και θα επανατοποθετηθούν προς ενοικίαση στην αγορά, είτε θα πωληθούν.

Η Alpha Αστικά Ακίνητα εισηγμένη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων του Ομίλου Alpha Bank, θα υπογράψει σύμβαση διαχείρισης ακινήτων, αρχικής διάρκειας 7 ετών, με την εταιρεία Skyline και θα ενεργεί ως αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης των ακινήτων του χαρτοφυλακίου.Αξιοποιώντας την πολυετή τεχνογνωσία της στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων, η ΑΑΑ θα παρέχει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες εκμετάλλευσης, μεσιτείας καθώς και τεχνικής υποστήριξης. 

Βάσει της συμφωνίας, η επιχειρηματική αξία («Enterprise Value») της εταιρείας Skyline αποτιμάται σε 438 εκατ. Η Alpha Bank έχει συμφωνήσει με την Επενδύτρια Κοινοπραξία τους βασικούς όρους μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ύψους έως Ευρώ 240 εκατ., η οποία θα καλύψει μέρος του κόστους εξαγοράς και ανακατασκευών, στο πλαίσιο του έργου.

Στόχος είναι η Συναλλαγή να ολοκληρωθεί έως το τέλος του β’ τριμήνου 2023. 

Οικονομικός Σύμβουλος της Alpha Bank για τη Συναλλαγή ήταν η Axia Ventures Group Ltd. Νομικοί σύμβουλοι ήταν η White & Case LLP για θέματα διεθνούς δικαίου και η Δικηγορική Εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες για θέματα ελληνικού δικαίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Alpha Bank: Ποια είναι τα prime ακίνητα στο project Skyline

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News