Business & Finance Πέμπτη 2/02/2023, 18:53
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Intracom περνάει η Κλουκίνας – Λάππας 

Στην Intracom περνάει η Κλουκίνας – Λάππας 

(Upd 20:05) Σε συμφωνία με τους βασικούς μετόχους της Κλουκίνας – Λάππας έφτασε ο όμιλος της Intracom που πρόκειται να αποκτήσει το 74% της εισηγμένης εταιρείας. Σήμερα, μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών απέκτησε το 27,61% της εταιρείας που κατείχε ο βασικός μέτοχος Λουκάς Σπεντζάρης έναντι τιμήματος περίπου 10 εκατ. Ευρώ. 

Ακόμη, η Intracom έχει υπογράψει δεσμευτικό μνημόνιο συνεργασίας με τους υπόλοιπους βασικούς μετόχους της Κλουκίνας – Λάππας για να καθοριστούν οι όροι εξαγοράς του 46,6% της εισηγμένης που κατέχουν, έναντι τιμήματος περίπου 19 εκατ. ευρώ.  

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν για τις κινήσεις του ομίλου, η είσοδος της Intracom στο μετοχικό κεφάλαιο της Κλουκίνας – Λάππας σχετίζεται σε σημαντικό βαθμό με την ακίνητη περιουσία που διαθέτει η εισηγμένη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Intracom στρέφεται στρατηγικά στον κλάδο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, έχοντας μάλιστα πρόσφατα συστήσει σχετική θυγατρική, την Intracom Properties. Δεν αποκλείεται μάλιστα η ιδιοκτησία των μετοχών της Κλουκίνας – Λάππας να περάσει απευθείας στην εν λόγω θυγατρική της Intracom. 

H ανακοίνωση της Intracom

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) (η Εταιρεία) ανακοινώνει τη συμφωνία απόκτησης από την Εταιρεία, 11.106.255 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 27,61% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» (η Κ.Λ.Μ.), από τον κ. Λουκά Σπεντζάρη, βασικό μέτοχο της ως άνω εταιρείας, έναντι ποσού € 9.995.629,50. Εκ του ως άνω συνολικού αριθμού μετοχών, η Εταιρεία στις 02.02.2023 απέκτησε με προσυμφωνημένη συναλλαγή (πακέτο), 10.500.000 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές, δηλ. ποσοστό 26,10% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας Κ.Λ.Μ. Α.Ε., έναντι ποσού € 9.450.000,00 και οι υπόλοιπες μετοχές (606.255 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές) θα αποκτηθούν στις 03.02.2023.

Επίσης, η Εταιρεία ανακοινώνει την υπογραφή στις 02/02/2023, δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας με λοιπούς μετόχους της Κ.Λ.Μ., ήτοι τους βασικούς μετόχους της εταιρείας κ. Ιωάννη Λάππα, κες. Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Κ.Λ.Μ., για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM  PROPERTIES” των ως άνω μετοχών τους στην Κ.Λ.Μ., έναντι συνολικού τιμήματος ποσού € 18.742.293.

Η ολοκλήρωση της ως άνω αγοραπωλησίας και της μεταβίβασης των εν λόγω μετοχών από τους ως άνω πωλητές προς την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES” τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσεις, εκτιμάται δε ότι θα λάβει χώρα εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023. Το επενδυτικό κοινό θα ενημερώνεται από την Intracom Holdings επί της πορείας της εν λόγω μεταβίβασης.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News