ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρήστος Μεγάλου: Επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023

Χρήστος Μεγάλου: Επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023

Χρονιά ορόσημο χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρήστος Μεγάλου, το 2023 για την Τράπεζα Πειραιώς, οι επιδόσεις της οποίας θα υπερκαλύψουν τις εποπτικές απαιτήσεις, προετοιμάζοντας τις συνθήκες για την διανομή μερίσματος στους μετόχους, αξιολογώντας και τις οικονομικές εξελίξεις.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις για το 2023 παρουσιάστηκαν χθες από την διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επενδυτών και βασίζονται στις εκτιμήσεις για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3% το τρέχον έτος, με την στήριξη του τουρισμού, των επενδύσεων και την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης, καθώς και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του έτους.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις βάσει των οποίων το επιτοκιακό περιθώριο της Τράπεζας αναμένεται να βελτιωθεί πάνω από το 2% από 1,5% το 9μηνο του 2022, βασίζονται σε συντηρητικές προβλέψεις για την εξέλιξη του βασικού επιτοκίου, στο επίπεδο του 2,5% (με τις εκτιμήσεις να παραπέμπουν σε υψηλότερη άνοδο), ενισχύοντας την απόδοση του ενήμερου χαρτοφυλακίου στο 5% και λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο του κόστους για τις καταθέσεις προθεσμίας στο 1,2% από 0,20% το 9μηνο του 2022. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης παρά την άνοδο των επιτοκίων και τις πιέσεις που ασκούνται στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα μειωθούν περαιτέρω το 2023 κυρίως μέσω οργανικών ενεργειών για ανακτήσεις δανείων.

Ο Όμιλος θα δημοσιεύσει χρηματοοικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2022 στις 24 Φεβρουαρίου, νωρίτερα όπως υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου από κάθε άλλη χρονιά και ο σχεδιασμός για το 2023 περιλαμβάνει «την στήριξη υγιών επιχειρήσεων και νοικοκυριών προκειμένου να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν, την διεκδίκηση ηγετικού τραπεζικού ρόλου στην αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και την ενίσχυση της ψηφιακής πλατφόρμας, εγκαινιάζοντας τη νέα ψηφιακή τράπεζα εντός του 2023».

Οι βασικοί άξονες για τις χρηματοοικονομικές επιδιώξεις για το έτος 2023 είναι οι εξής

1. Περαιτέρω ενίσχυση των αποδόσεων προς τους μετόχους, με εκτίμηση για εξομαλυμενα κέρδη ανά μετοχή το 2023 άνω των 0,45 ευρώ, υψηλότερα έναντι εκτίμησης για άνω των 0,37 ευρώ το 2022 όπως είχε ανακοινωθεί στις 11 Νοεμβρίου 2022

2. Δημιουργία εποπτικού κεφαλαίου 100 μονάδων βάσης περίπου το 2023, μέσω ισχυρής οργανικής κερδοφορίας, οδηγώντας σε περαιτέρω άνοδο του βασικού κεφαλαιακού δείκτη CET 1, που με βάση τις εκτιμήσεις για το 2022 θα υπερβεί το 11%.

3. Καθαρή πιστωτική επέκταση περίπου 1,7 δισ. ευρώ το 2023 και ανάλογη του 2024, με νέες χρηματοδοτήσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

4. Υψηλή λειτουργική αποτελεσματικότητα, με δείκτη κόστους προς κύρια έσοδα κάτω του 42% και μείωση στα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έξοδα 2% περίπου, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις

5. Περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού, οδηγώντας σε δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κάτω του 6%, και δείκτη κάλυψης από προβλέψεις άνω του 60%

6. Επέκταση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου άνω του 2%, ως αποτέλεσμα υψηλότερων επιτοκίων σε έναν ενισχυμένο ισολογισμό, προσαρμόζοντας παράλληλα τα καταθετικά επιτόκια σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές τραπεζικές τάσεις

7. Διατήρηση των καθαρών εσόδων προμηθειών ως προς το ενεργητικό στο 0,6% στη βάση της μεγέθυνσης του ισολογισμού.

Διαβάστε επίσης: 

Οι στόχοι της τράπεζας Πειραιώς για το 2023

Τράπεζα Πειραιώς: Στοχεύει σε ενισχυμένες αποδόσεις το 2023 – Οι προβλέψεις για τα κέρδη

Goldman Sachs: Περιθώριο ανόδου 32% στις ελληνικές τράπεζες – Buy για Πειραιώς, Εθνική, Alpha

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News