Business & Finance Παρασκευή 13/01/2023, 11:00
BUSINESS & FINANCE

EDIT Automation: Τρεις νέες πιστοποιήσεις του συστήματος ναυτιλιακού αυτοματισμού SHaPoLi

EDIT Automation: Τρεις νέες πιστοποιήσεις του συστήματος ναυτιλιακού αυτοματισμού SHaPoLi

Τρεις νέες πιστοποιήσεις νηογνωμόνων του συστήματος ναυτιλιακού αυτοματισμού SHaPoLi (Shaft Power Limitation system) δρομολογεί έως τέλος του Ιανουαρίου η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία EDIT Automation, έχοντας ήδη πιστοποιηθεί κατά Type Approval από τον Lloyd’s Register. 

Η πιστοποίηση χορηγείται βάσει των κανονισμών IACS Rec.172 EEXI, με τους οποίους καλείται να συμμορφωθεί η παγκόσμια ναυτιλία έως και την εκπνοή του 2023.

Ο EEXI είναι ο Δείκτης Ενεργειακής Αποδοτικότητας των Ενεργών Πλοίων (Energy Efficiency Existing Ship Index – EEXI) και το σύστημα EDIT ECO 8 ShaPoLi ενισχύει τη λειτουργικότητα των πλοίων προκειμένου να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού.

Ο CEO της EDIT Automation, κ. Μάρκος Σιγάλας, επισημαίνει πως το SHaPoLi «είναι απαραβίαστο, αυτόνομο, ακριβές, εύχρηστο κι ευέλικτο. Καταγράφει, επεξεργάζεται και διαχειρίζεται δεδομένα, προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε ναυτιλιακής εταιρείας και είναι το πιο ανταγωνιστικό στην αγορά». Προσθέτει, δε, ότι το σύστημα ShaPoLi θα πιστοποιηθεί και από τρεις άλλους νηογνώμονες, με τις σχετικές διαδικασίες να έχουν ήδη κινηθεί στο πλαίσιο επαφών που διενεργούνται ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Η EDIT Automation, πέραν της Ελλάδας, διακινεί το συγκεκριμένο σύστημα σε πολλές χώρες του εξωτερικού, τελώντας ως αποκλειστική αντιπρόσωπος της Trelleborg Marine Systems UK Ltd στην Ελλάδα και στην Κύπρο για τους μετρητές ισχύος άξονα (SPM), έχοντας ήδη εγκαταστήσει το σύστημα σε πλοία εξοπλισμένα με μετρητές Trelleborg TSX5, καθώς και άλλων κατασκευαστών, όπως HOPPE, KYMA, LEMAG, TX Marine κ.ά.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι πιστοποιημένη για την εγκατάσταση και τη συντήρηση παγκοσμίως των μετρητών ισχύος άξονα (SPM) της Trelleborg Marine Systems UK Ltd και των ροόμετρων (flowmeters) YOKOGAWA – TCB AVGIDIS, εγκαθιστώντας τα συνδυαστικά σαν πλήρες σύστημα (Flowmeter – SPM – SHaPoLi) με δυνατότητες μέτρησης, συλλογής και καταγραφής δεδομένων επιδόσεως πλοίου. 

Η EDIT Automation είναι η μόνη εξουσιοδοτημένη και πιστοποιημένη εταιρεία στην Ελλάδα για την πώληση και εγκατάσταση των συστημάτων:

  • TSX5 Shaft Power Meter.
  • SHaPoLi “EDIT ECO 8”.
  • Yokogawa Flow Meter.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μάρκος Σιγάλας, η συνδυασμένη εγκατάσταση των παραπάνω συστημάτων στα ελληνικά ναυπηγεία και λιμάνια από την ομάδα της EDIT Automation, μειώνει το κόστος εργασίας κατά 1/5 σε σχέση με τον ανταγωνισμό, προς όφελος των ναυτιλιακών εταιρειών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News