Business & Finance Σάββατο 2/01/2021, 18:48
BUSINESS & FINANCE

Εμπόριο: Η πρώτη αντίδραση στο νέο lockdown

Εμπόριο: Η πρώτη αντίδραση στο νέο lockdown

Για «αρνητική εξέλιξη» κάνει λόγο ο εμπορικός κόσμος, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επαναφορά του καθολικού lockdown από τις 3 έως τις 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, αναστέλλεται εκ νέου η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και όσων άλλων δραστηριοτήτων είχαν «ανοίξει» πριν τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, διακόπτεται και η δυνατότητα παροχής της υπηρεσίας click away, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα, από τις 9.00 το βράδυ έως τις 5.00 το πρωί.

Τα συγκεκριμένα μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, λαμβάνονται με στόχο την επιστροφή όλων των μαθητών στις σχολικές αίθουσες στις 11 Ιανουαρίου.

Η πρώτη αντίδραση του εμπορικού κόσμου, όπως είναι φυσικό, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

«Είναι μια αρνητική εξέλιξη, αλλά εάν τα αυστηρά μέτρα διαρκέσουν μόνο την πρώτη εβδομάδα του έτους, θα έλεγα πως είναι μικρό το κακό, αφού η αγορά είναι σε αναμονή για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων την δεύτερη Δευτέρα του μήνα, 11 Ιανουαρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

«Εάν θέλουμε να ξεχωρίσουμε κάτι από την αιφνιδιαστική απόφαση είναι τα αντανακλαστικά του ΥΠΟΙΚ, που για τα εβδομαδιαία αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε μηνιαία οικονομικά αντίμετρα με πλήρη απαλλαγή από το ενοίκιο του Ιανουαρίου. Δυστυχώς, πριν τα επόμενα βήματα, πρέπει να σταματήσουμε για μια εβδομάδα, και από το click away για να πάμε στο click in shop, πρέπει να περάσουμε από το click to stop».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την αναστολή της καταβολής του 100% του ενοικίου για τον μήνα Ιανουάριο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 Ιανουαρίου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News