Business & Finance Πέμπτη 5/01/2023, 22:42
BUSINESS & FINANCE

Twitter: Αναφορές για παραβίαση email σε περισσότερους από 200 εκατ. χρήστες

Twitter: Αναφορές για παραβίαση email σε περισσότερους από 200 εκατ. χρήστες

Χάκερς έκλεψαν λογαριασμούς email από περισσότερους από 200 εκατ. χρήστες του Twitter και τoυς ανήρτησαν σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, σύμφωνα με ειδικό σε θέματα ασφαλείας. 

Σύμφωνα με τον Άλον Γκαλ, συνιδρυτή της ισραηλινής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Hudson Rock, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαρροές που έχει δει.

Το Twitter δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σε αυτή την αναφορά, ούτε και ανταποκρίθηκε στα αιτήματα να συμμετάσχει σε έρευνες για την παραβίαση των στοιχείων. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι μέτρα – εάν υπάρχουν κάποια μέτρα – έχει λάβει το Twitter για να διερευνήσει το θέμα. 

Το Reuters πάντως που μετέδωσε την είδηση δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι τα στοιχεία του φόρουμ είναι αυθεντικά ή προέρχονται πράγματι από το Twitter.  

Δεν υπάρχουν επίσης ενδείξεις για την ταυτότητα ή την τοποθεσία του χάκερ ή των χάκερς πίσω από αυτή την παραβίαση. Μπορεί να έχει συμβεί από τις αρχές του 2021, προτού ο Έλον Μασκ αγοράσει την εταιρεία πέρυσι. Οι ισχυρισμοί γύρω από το μέγεθος και την κλίμακα της παραβίασης ποικίλουν με τα αρχικά στοιχεία του Δεκεμβρίου να κάνουν λόγο για παραβίαση 400 εκατ. λογαριασμών email και αριθμών τηλεφώνων. 
 
   
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS