Business & Finance Τρίτη 27/12/2022, 23:03
BUSINESS & FINANCE

Διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωση του πρώην 409 ΓΣΝ Πατρών

Διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωση του πρώην 409 ΓΣΝ Πατρών

Διαγωνισμό για την εκμίσθωση του πρώην 409 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών (409 Γ.Ν.Σ.Π.) «ΧΡΙΣΤΙΑ» στην Πάτρα προκήρυξε η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ).

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο το ακίνητο βρίσκεται επί της συμβολής των Οδών Γηροκομείου και Ερυθρού Σταυρού και είναι συνολικού εμβαδού οικοπέδου 10.055,00 τ.μ.. ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας. Η τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 216.000 ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (ήτοι 18.000 ευρώ μηνιαίως) και ποσοστό της πενταετούς αναπροσαρμογής του μισθώματος ίσο με το 100% της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή επί του εκάστοτε διαμορφούμενου μηνιαίου μισθώματος. Η παραπάνω αναπροσαρμογή, δεν μπορεί να είναι κατώτερη του 5% επί του εκάστοτε διαμορφωμένου μισθώματος ανά πενταετία. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε πενήντα (50) έτη από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου, με χορήγηση στον μισθωτή δυνατότητας παράτασης για άλλα είκοσι (20) έτη, με διατήρηση των όρων αυτού και υπό την προϋπόθεση, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβατικού χρόνου, ο μισθωτής έχει πλήρως εκτελέσει τις αναληφθείσες δια της σύμβασης και από αυτήν απορρέουσες υποχρεώσεις.  
 
Χρήση της εν λόγω δυνατότητας παράτασης δύναται να γίνει με υποβολή σχετικής αίτησης προς τον εκμισθωτή, το αργότερο τέσσερις (4) μήνες πριν τη λήξη της σύμβασης. Πέραν του ανωτέρω χρόνου, σιωπηρά αναμίσθωση δε χωρεί. Η μίσθωση γίνεται αποκλειστικά για εμπορική/επαγγελματική χρήση. 

Ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού είναι η Τετάρτη 22/02/2023, αναφέρεται σχετικά. Η προκήρυξη αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News