Business & Finance Τετάρτη 21/12/2022, 17:39
BUSINESS & FINANCE

Fraport: Ξεκινά η ανακατασκευή διαδρόμου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Fraport: Ξεκινά η ανακατασκευή διαδρόμου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Σε εργασίες αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Κέρκυρα, προχωρά η Fraport Greece, στο πλαίσιο του έργου της περαιτέρω πολυεπίπεδης αναβάθμισης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Συγκεκριμένα, θα ανασταλεί η λειτουργία του διαδρόμου για την περίοδο από 10 Ιανουαρίου 2023 έως και 24 Ιανουαρίου 2023 και από 8 Φεβρουαρίου 2023 έως και 22 Φεβρουαρίου 2023. Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω περιόδων, θα πραγματοποιούνται, εφόσον απαιτηθεί, μόνο αεροδιακομιδές από ασθενοφόρα ελικόπτερα, ενώ όλες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου θα λειτουργούν κανονικά για το ενδιαφερόμενο κοινό. Οι παραπάνω εργασίες αφορούν στην πλήρη αναδιαμόρφωση του διαδρόμου του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας» με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου.

Fraport: Ξεκινά η ανακατασκευή διαδρόμου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας-1
φωτ. shutterstock

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο μεγαλύτερων αεροσκαφών, αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων. Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος της Σύμβασης Παραχώρησης. Πραγματοποιούνται δε με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού στον τόπο, σημειώνει η Fraport Greece.

«Η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου είναι απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της φυσιολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου. Παρ’ όλα αυτά και βάσει σχεδιασμού, τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Fraport Greece.

Η κανονιστική συμμόρφωση και η ασφάλεια, σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν βασική προτεραιότητα αναφέρει η εταιρεία, ενώ οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την περαιτέρω αναβάθμιση του ήδη υψηλού επιπέδου ασφάλειας και λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Όπως προαναφέρθηκε, σχετίζονται με έργα μεγάλης κλίμακας που θα εκτελέσει η εταιρεία, στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης, το ενδιαφέρον για τη Καλαμάτα και οι προβληματισμοί για τα μικρά αεροδρόμια

Η Wizz Air ανακοινώνει τρία νέα δρομολόγια από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Aegean: Δημιουργεί νέο hangar στο Ελ. Βενιζέλος – Επένδυση 140 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News