Business & Finance Τρίτη 20/12/2022, 15:06
BUSINESS & FINANCE

Σκυλακάκης: Το 2023 θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα

Σκυλακάκης: Το 2023 θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα

Το μεγαλύτερο ζήτημα αυτή την στιγμή είναι η ακρίβεια, και το market pass καλύπτει ένα μέρος του πληθωρισμού των τροφίμων, τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Παράλληλα, εξέφρασε με βεβαιότητα ότι το 2023 η χώρα θα επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα και στα πρωτογενή πλεονάσματα. 

Η διάταξη για τη φορολόγηση των διυλιστηρίων, η οποία επιτρέπει την εφαρμογή του μέτρου, έρχεται σήμερα στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο Τετάρτη, υπενθύμισε ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Επίσης, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι το ποσό του market pass είναι απολύτως συμβατό με τα δημόσια οικονομικά.

Επεσήμανε ότι «όταν είναι υπεύθυνη η δημοσιονομική πολιτική, δεν προκαλείται δημοσιονομικό θέμα αν ένα έσοδο πηγαίνει στο 80% των νοικοκυριών για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια». 

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας, δήλωσε επίσης επί του θέματος: «Εκτιμούμε ότι η φορολόγηση των διυλιστηρίων θα φέρει 650 εκατ. ευρώ, τα οποία επιστρέφουν στην κοινωνία στο σύνολο τους. Το μέτρο (market pass) αφορά 3,2 εκατ. από τα 4,1 εκατ. νοικοκυριά, δηλαδή το 80% της κοινωνίας και τη μεσαία τάξη. Aφορά όλα τα προϊόντα από τις κατηγορίες που έχουμε αναπτύξει, όχι μόνο τα τρόφιμα, και η πρώτη καταβολή θα γίνει τέλος Φεβρουαρίου και μετά στις αρχές κάθε μήνα».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Έως αύριο καταβάλλονται 700 εκατ. στους πολίτες – Στόχος της επόμενης 4ετίας η αύξηση των μισθών

Scope στο MR: Η επενδυτική βαθμίδα περνά μέσα από τις εκλογές – Οι ημερομηνίες, οι ανησυχίες

Θα επιστρέψει η Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα στη διάρκεια του 2023;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News