Business & Finance Πέμπτη 31/12/2020, 16:36
BUSINESS & FINANCE

Ανακατατάξεις στο δ.σ. της Ελλάκτωρ

Μετά την παραίτηση των κ.κ. Καλλιτσάντση και Κατούνα

Ανακατατάξεις στο δ.σ. της Ελλάκτωρ

Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ, μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου Δημήτρη Καλλιτσάντση και του ανεξάρτητου μέλους Μιχάλη Κατούνα, λίγες ημέρες μάλιστα πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων στις 7 Ιανουαρίου.

Η παραίτηση των δύο πρώην στελεχών είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή δύο νέων μελών, του Κωνσταντίνου Χατζηπαναγιώτη και του Αλέξανδρου Εξάρχου. Ταυτόχρονα, στη θέση του αντιπροέδρου ορίστηκε το μέχρι πρότινος μέλος Παναγιώτης Δουμάνογλου.

Το νέο δ.σ.  

  • Γεώργιος Προβόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Παναγιώτης Δουμάνογλου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος, Μέλος Εκτελεστικό
  • Αλέξανδρος Εξάρχου , Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Κομνηνός-Αλέξιος Κομνηνός, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Δέσποινα-Μαγδαληνή Μαρκάκη, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Ελένη Παπακωνσταντίνου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Ιωάννης Πεχλιβανίδης, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος
  • Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτης, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος

Η παραίτηση του Δημήτρη Καλλιτσάντση επήλθε ως συνέχεια της διαφορετικής προσέγγισης που είχε με τον αδερφό του και διευθύνοντα σύμβουλο, Αναστάσιο Καλλιτσάντση, ως προς τη στρατηγική που θα πρέπει να υιοθετηθεί στον Όμιλο.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση (Αναστάσιος και Δημήτρης) πρόσφατα προχώρησε σε δεσμευτική συμφωνία πώλησης 39,2 εκατ. μετοχών στην Invesco Finance, η οποία ελέγχεται από τους Ιωάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου. 

Εφόσον η πώληση εκτελεστεί έως τις 12 Ιανουαρίου του 2021, τότε η συμμετοχή των αδερφών Καλλιτσάντση σχεδόν θα μηδενιστεί.  

Από την πλευρά του, το ολλανδικό fund Reggeborgh γνωστοποίησε πριν λίγες ημέρες την αύξηση στο 26,7% του δυνητικού ποσοστού που διατηρεί στο μετοχικό κεφάλαιο της κατασκευαστικής – λαμβάνοντας υπόψη και το δικαίωμα προαίρεσης (call option) για το 12,54% των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Όλες οι παραπάνω εξελίξεις λαμβάνουν χώρα εν όψει τις 7ης Ιανουαρίου, όταν και πραγματοποιηθεί, ύστερα από αίτημα του Reggeborgh, η έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ με αντικείμενο την πιθανή αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News