Business & Finance Πέμπτη 31/12/2020, 14:22
BUSINESS & FINANCE

Ποιος είναι ο «μοναχικός λύκος» που έβγαλε 70 δισ. δολάρια φέτος

Ποιος είναι ο «μοναχικός λύκος» που έβγαλε 70 δισ. δολάρια φέτος

Στην Κίνα, ο 66χρονος Ζονγκ Σανσάν αποκαλείται και «μοναχικός λύκος», καθώς δεν μπλέκεται με την πολιτική, αποφεύγει τους επιχειρηματικούς κύκλους και τις δημόσιες εμφανίσεις, ενώ μιλά σπάνια στα media. Τώρα, το όνομά του γίνεται γνωστό σε όλο τον κόσμο, αφού αυτός ο χαμηλών τόνων επιχειρηματίας κέρδισε περισσότερα από 70 δισ.  δολάρια μέσα στο 2020, σε μία από τις γρηγορότερες ιστορίες πλουτισμού της ιστορίας. 

Συγκεκριμένα, η περιουσία του Ζονγκ αυξήθηκε φέτος κατά 70,9 δισ. δολάρια, στα 77,8 δισ. δολάρια, φέρνοντάς τον στη θέση του 11ου πλουσιότερου στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. 

Γεννημένος το 1954 στην πόλη Χανγκτσόου, ο Ζονγκ σπούδασε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κίνας και δούλεψε ως ρεπόρτερ σε εφημερίδα τη δεκαετία του 1980, πριν να ιδρύσει τη φαρμακευτική εταιρεία Yangshengtang. 

«Είμαι μοναχικός άνθρωπος και δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν και τι πιστεύουν οι συνάδελφοί μου», είχε πει κάποτε ο Ζονγκ. 

Εάν ξαφνικά όλος ο κόσμος μαθαίνει το όνομα και την ιστορία του, το χρωστά εν μέρει στην Nongfu Spring, την εταιρεία εμφιαλωμένου νερού την οποία ίδρυσε το 1996. Φέτος,  τόσο η Nongfu Spring όσο και η άλλη του εταιρεία, η Beijing Wantai Biological, που φτιάχνει εμβόλια, πέρασαν το κατώφλι του χρηματιστηρίου.  

Έκτοτε, η μετοχή της Nongfu Spring εκτινάχθηκε κατά 155% και εκείνη της Beijing Wantai Biological κατά 2.000%, αφού η εταιρεία είναι ανάμεσα σε εκείνες που αναπτύσσουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ζονγκ να ξεπεράσει τον ιδρυτή της Alibaba, Τζακ Μα, που είχε έως πρότινος τον τίτλο του πλουσιότερου στην Κίνα και στην Ασία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS