Business & Finance Σάββατο 10/12/2022, 17:14
BUSINESS & FINANCE

Το Βέλγιο θα φορολογήσει τα ιδιωτικά τζετ και τις πτήσεις μικρών αποστάσεων

Το Βέλγιο θα φορολογήσει τα ιδιωτικά τζετ και τις πτήσεις μικρών αποστάσεων

Το Βέλγιο θα επιβάλει νέους φόρους στα παλαιότερα, πιο θορυβώδη αεροπλάνα, καθώς και στα ιδιωτικά τζετ και στις πτήσεις μικρών αποστάσεων, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο θόρυβος και η ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Επί του παρόντος, τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών πρέπει να πληρώνουν φόρο που καθορίζεται από το επίπεδο θορύβου που παράγεται κατά την απογείωση και την προσγείωση. Μέχρι τώρα, τα μικρά αεροπλάνα, όπως τα ιδιωτικά τζετ, απαλλάσσονταν.

Το νέο σύστημα φόρων, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2023, καθιστά τους φόρους εξαρτώμενους όχι μόνο από τον θόρυβο, αλλά και από τα επίπεδα των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων και αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και από τον προορισμό.

Οι δασμοί θα αυξηθούν για πτήσεις μικρότερες από 500 χιλιόμετρα (310 μίλια).

«Η ηχορύπανση που βιώνουν οι κάτοικοι κοντά στο Εθνικό Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είτε ζουν στη Φλάνδρα, είτε στις Βρυξέλλες, είτε στη Βαλονία, δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει», δήλωσε ο Ζορζ Ζιλκίνετ, αναπληρωτής πρωθυπουργός και αρμόδιος υπουργός Μεταφορών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News