Business & Finance Πέμπτη 8/12/2022, 11:42
BUSINESS & FINANCE

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης

«Στόχος μας είναι σε μια πενταετία ο κλάδος της τεχνολογίας να συμμετέχει με 10% στο ΑΕΠ της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των εγκαινίων του Athens 3, του τρίτου data center της Digital Realty στο Κορωπί.

«Το όραμά μας είναι να φέρουμε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης, μέσα από μια σειρά επενδύσεων σε data centers. Θέλουμε να κάνουμε άλμα στην ψηφιακή μετάβαση και από ουραγοί να γίνουμε πρωταγωνιστές», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια.

«Τα δεδομένα είναι οι λεωφόροι του μέλλοντος. Η θέση της Ελλάδας είναι τέτοια, που της επιτρέπει να έχει κομβικό ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη της μεταφοράς δεδομένων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε: «Οι επενδύσεις σας δείχνουν τον δρόμο. Συνολικά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να αλλάξει το ψηφιακό προφίλ της χώρας. Έχουμε κάνει ήδη αρκετά και θα κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελλάδας 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο διευθύνων σύμβουλος της Digital Realty, William Stein, χαρακτήρισε την ημέρα ιστορική για τον αμερικανικό όμιλο της Digital Realty αναφορικά με την πορεία ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. «Ως εταιρεία, από την αρχή της έλευσής μας στη χώρα, επιζητούσαμε μια μακροχρόνια επενδυτική σχέση με την Ελλάδα. Πιστεύουμε στις προοπτικές της χώρας και στις τεχνολογικές της δυνατότητες» τόνισε.

Ο ίδιος προσέθεσε: «Σήμερα με τα εγκαίνια του Athens 3 και την ανακοίνωση του Athens 4, βάζουμε τις βάσεις για περαιτέρω επενδύσεις που ευθυγραμμίζονται με τα πλάνα τόσο τα δικά μας όσο και της χώρας να εξελιχθεί σε data center hub».  

Η Ελλάδα αποκτά ψηφιακή βαρύτητα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Helix, Απόστολος Κάκκος, σχολίασε από την πλευρά του ότι ο όμιλος με τις επενδύσεις του ενισχύει το ψηφιακό προφίλ της χώρας, δημιουργεί νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας, τονώνει τη ροή άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και ενισχύει τις συνέργειες στον κλάδο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News