Business & Finance Τετάρτη 7/12/2022, 17:02
BUSINESS & FINANCE

DBRS: Αναβαθμίζει την Τράπεζα Πειραιώς

DBRS: Αναβαθμίζει την Τράπεζα Πειραιώς

Σε B (high) από B αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς η DBRS Morningstar με σταθερό outlook. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της DBRS, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, ενώ όμως παράλληλα αφήνει να εννοηθεί ότι παραμένει αδύναμη σε σχέση με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Η DBRS αναμένει ότι η Πειραιώς θα μπορέσει να διατηρήσει ένα ισχυρότερο προφίλ κινδύνου σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ακόμη και όταν συνεκτιμηθεί η επικείμενη πίεση από τον υψηλό πληθωρισμό και την ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης απομόχλευσης και της καθαρής πιστωτικής επέκτασης, αλλά και της ισχυρότερης κάλυψης έναντι των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Επίσης, κατά την DBRS, η αναβάθμιση καταδεικνύει την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης του Ομίλου. Η DBRS αναμένει ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει με περαιτέρω εσωτερική δημιουργία κεφαλαίων, παίρνοντας στήριξη από τα υψηλότερα περιθώρια επιτοκίων και το χαμηλότερο πιστωτικό κόστος, δεδομένου του βελτιωμένου προφίλ κινδύνου.

Για τον ίδιο λόγο και η DBRS αναμένει ισχυρότερα κέρδη, που θα δείχνουν την βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα μετά την βαθιά διαδικασία αναδιάρθρωσης της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από την DBRS, η αξιολόγηση συνεχίζει να λαμβάνει υπ’ όψιν το ισχυρό εγχώριο franchise του Ομίλου στο retail και το corporate banking και την ήπια διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της. Εκτιμά ότι η χρηματοδότηση και η ρευστότητα του Ομίλου είναι ισχυρές, παρότι παραμένει εκτεθειμένος σε πιθανά σοκ.

Σημειώνεται πως η αξιολόγηση κατά την DBRS ενσωματώνει και το υψηλό επίπεδο αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (DTC) που περιλαμβάνονται στην κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου, το οποίο και ο οίκος θεωρεί ότι αποτελεί ασθενέστερη μορφή κεφαλαίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News