Business & Finance Τρίτη 6/12/2022, 21:09
BUSINESS & FINANCE

Η Morgan Stanley μείωσε περίπου το 2% το προσωπικό της

Η Morgan Stanley προχωρά σε μείωση του προσωπικού της κατά περίπου 2% σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC. Πρόκειται για απολύσεις οι οποίες επηρέασαν περίπου 1.600 από τους 81.567 υπαλλήλους της εταιρείας και άγγιξαν σχεδόν κάθε γωνιά της παγκόσμιας επενδυτικής τράπεζας, δήλωσαν άτομα που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα.

Η Morgan Stanley μείωσε περίπου το 2% το προσωπικό της

Η Morgan Stanley μείωσε κατά περίπου 2% το προσωπικό της την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι κινήσεις αυτές επηρέασαν περίπου 1.600 από τους 81.567 υπαλλήλους της εταιρείας και άγγιξαν σχεδόν κάθε γωνιά της παγκόσμιας επενδυτικής τράπεζας, δήλωσαν στο CNBC άτομα με γνώση του θέματος, τα οποία ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα.

Η Morgan Stanley ακολουθεί την ανταγωνίστριά της Goldman Sachs και άλλες εταιρείες όπως η Citigroup και η Barclays στην επαναφορά μίας παραδοσιακής διαδικασίας της Wall Street που είχε ανασταλεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας: την ετήσια απομάκρυνση των υποαποδοτών. Οι τράπεζες, τυπικά, περικόπτουν 1% έως 5% εκείνων που θεωρούν τους πιο αδύναμους εργαζομένους τους πριν από την καταβολή των μπόνους, αφήνοντας περισσότερα χρήματα για τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Ο κλάδος διέκοψε την πρακτική αυτή το 2020, αφού η πανδημία προκάλεσε διετή έκρηξη στη δραστηριότητα των συμφωνιών, αλλά οι συμφωνίες σε μεγάλο βαθμό σταμάτησαν φέτος εν μέσω των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η τελευταία μείωση προσωπικού στη Morgan Stanley έγινε το 2019.

Στην εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, γνωστή για το τεράστιο τμήμα διαχείρισης πλούτου και τις κορυφαίες εμπορικές και συμβουλευτικές δραστηριότητες, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι είναι μία από τις λίγες κατηγορίες εργαζομένων που εξαιρούνται από τις περικοπές, σύμφωνα με τις ίδιες. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή παράγουν έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων των πελατών.

Η Morgan Stanley, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες, είδε τον αριθμό των εργαζομένων να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Οι τάξεις των εργαζομένων της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 34% από το πρώτο τρίμηνο του 2020 έως το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αν και αυτό αντικατοπτρίζει και τα αποτελέσματα δύο μαζικών εξαγορών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Γκόρμαν δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η τράπεζα προετοιμάζεται για «μέτριες περικοπές», αλλά αρνήθηκε να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή το μέγεθος των απολύσεων.

«Κάποιοι άνθρωποι θα απολυθούν», δήλωσε ο Γκόρμαν. «Στις περισσότερες επιχειρήσεις, αυτό είναι που κάνεις μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News