Business & Finance Δευτέρα 5/12/2022, 22:26
BUSINESS & FINANCE

Κίνα: Η αγορά προϊόντων ομορφιάς «γεννά» γυναίκες δισεκατομμυριούχους

Κίνα: Η αγορά προϊόντων ομορφιάς «γεννά» γυναίκες δισεκατομμυριούχους

Η αγορά ομορφιάς έχει γίνει ένας σημαντικός δημιουργός πλούτου για τις γυναίκες δισεκατομμυριούχους της Κίνας.

Η Fan Daidi, συνιδρυτής και επικεφαλής επιστημονική υπεύθυνη της Giant Biogene Holding, είναι η τελευταία που εντάχθηκε στο κλαμπ δισεκατομμυριούχων – και τουλάχιστον η τρίτη γυναίκα από τον κλάδο τα τελευταία χρόνια. Η καθαρή περιουσία της εκτινάχθηκε στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την εταιρεία που παρασκευάζει κρέμες και μάσκες προσώπου στο Χονγκ Κονγκ τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η Κίνα δεν βγάζει πλέον δισεκατομμυριούχους με την ίδια συχνότητα που το έκανε στο παρελθόν. Η εξασθενημένη οικονομία εν μέσω των αυστηρών πολιτικών κατά της Covid-19 και η κάμψη του τεχνολογικού κλάδου σε συνδυασμό με την πολιτική «ευημερία για όλους» που προωθεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχουν εξανεμίσει δισεκατομμύρια δολάρια από τον κινεζικό πλούτο τα τελευταία χρόνια. 

Ωστόσο, η Giant Biogene κατάφερε να αντισταθεί στην τάση αυτή. «Η αγορά προϊόντων ομορφιάς στην Κίνα εξακολουθεί να αναπτύσσεται και η Giant Biogene έχει διατηρήσει σταθερό ρυθμό αύξησης των εσόδων την τελευταία διετία εν μέσω της πανδημίας», αναφέρει στρατηγικός αναλυτής της Everbright Securities International στο Χονγκ Κονγκ. 

Η κινεζική αγορά περιποίησης προσώπου και καλλυντικών αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί από πέρυσι, φθάνοντας την αξία των 1,2 τρισ.γιουάν (167 δισ.δολαρίων) το 2027, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Giant Biogene. 

O κλάδος έχει προσελκύσει γυναίκες επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων Jian Jun της Imeik Technology Development και Zhao Yan της Bloomage Biotechnology. Επίσης, η Guo Zhenyu, Καναδικής καταγωγής, συγκέντρωσε μεγάλο πλούτο από τη στιγμή που η εταιρεία της Yunnan Botanee Bio-Technology Group εισήχθη στο χρηματιστήριο της Σενζέν το 2021. Παρά το γεγονός ότι οι μετοχές και των τριών εταιρειών στον χώρο της ομορφιάς έχουν υποχωρήσει φέτος, και οι τρεις έχουν κεφαλαιοποίηση άνω των 13 δισ.δολαρίων. 

Τα έσοδα της Giant Biogene αυξήθηκαν 30% στα 1,6 δισ.γιουάν πέρυσι. Παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε μία από τις ελάχιστες δημόσιες εγγραφές που έγιναν φέτος στο Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της εξακολουθεί να καταγράφει άνοδο ένα μήνα μετά τη διαπραγμάτευσή της στο χρηματιστήριο. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Ένα παλιό ψαροχώρι: Η πόλη που έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους από τη Νέα Υόρκη

Σιγκαπούρη: Γιατί έχει γίνει το νέο hot-spot των πλουσίων

Ποιοι πλούτισαν μέσα στην πανδημία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News