Business & Finance Δευτέρα 28/11/2022, 20:20
BUSINESS & FINANCE

Γ. Πλακιωτάκης: Με την αξιοποίηση των λιμανιών μας αναβαθμίζεται η γεωστρατηγική θέση της χώρας

Γ. Πλακιωτάκης: Με την αξιοποίηση των λιμανιών μας αναβαθμίζεται η γεωστρατηγική θέση της χώρας

Στην ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και τα πολύ σημαντικά οφέλη που προκύπτουν για την τοπική κοινωνία και οικονομία της Θεσπρωτίας αναφέρθηκε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε το ιδιαιτέρως υψηλό τίμημα (84 εκατ. ευρώ) για την κατακύρωση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας για τα επόμενα 40 χρόνια.

Τόνισε, επίσης, ότι ο Οργανισμός, υπό τη νέα του διοίκηση που θα προκύψει από την παραχώρηση, δεν θα περιλαμβάνει πλέον το σύνολο της υφιστάμενης χερσαίας ζώνης λιμένος, όπως τη διαχειρίζεται σήμερα.

«Τμήματα του λιμένα», είπε, «που δεν απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του ή δεν αποτελούν μέρος του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του, θα αποδοθούν στους Δήμους της περιοχής. Ικανοποιείται, έτσι, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε τίποτα για την αξιοποίηση των λιμανιών μας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ώστε τα λιμάνια μας να αναβαθμισθούν ουσιαστικά και να ενισχύσουν τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη των μεταφορών», υπογράμμισε ο κ. ΥΝΑΝΠ.

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε «Η στρατηγική μας δικαιώνεται. Η αξιοποίηση των λιμένων της Χώρας προχωρά, όπως είχαμε δεσμευτεί και η υπεραξία που προκύπτει αποδίδεται στους πολίτες της κάθε τοπικής κοινωνίας, αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας και ενισχύει την εθνική οικονομία».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News